Ψυχροπολεμικά παιχνίδια στη Βαλτική: Βρετανικά μαχητικά αναχαιτίζουν ρωσικά (Photos-Video)

ΚΟΣΜΟΣ

Για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα μαχητικά αεροσκάφη της Βρετανική αεροπορίας αναχαίτισαν ρωσικά αεροσκάφη που προσέγγιζαν την Εσθονία, σύμφωνα με ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Άμυνας.

Τα βρετανικά μαχητικά βρέθηκαν αντιμέτωπα με 5 αεροσκάφη σε διεθνή εναέριο χώρο και αναγνώρισαν ότι πρόκειται για τέσσερα Su-27 που συνόδευαν ένα αναγνωριστικό τύπου IL-20 'Coot-A'.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου ανέφερε ότι τα αεροσκάφη επιχειρούσαν χωρίς να μεταδίδουν αναγνωριστικούς κώδικες ούτε επικοινώνησαν με τα τοπικά κέντρου ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας.

Τα

ρωσικά αεροσκάφη, όπως γράφει η Daily Mail, αναχαιτίστηκαν από τα βρετανικά όπως είχε συμβεί με το περιστατικό της Παρασκευής.

Τα Βρετανικά αεροσκάφη συμμετέχουν από τον προηγούμενο μήνα σε επιχείρηση του ΝΑΤΟ για την φύλαξη του εναέριου χώρου της Βαλτικής και θα παραμείνουν εκεί μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Τα ψυχροπολεμικά παιχνίδια στην Βαλτική κάποιες φορές δημιουργούν έντονο διπλωματικό επεισόδιο, όπως με την επίδειξη δεξιοτήτων τύπου “Top Gun” που είχαν πραγματοποιήσει Ρώσοι πιλότοι κατά αμερικανικού πολεμικού πλοίου.

Βαλτικήψυχροπολεμικά παιχνίδιαρωσικά αεροσκάφηβρετανικά αεροσκάφηHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα