Πρώτος και χθες ο Alpha με μικρές απώλειες – «Μαύρη τρύπα» τηλεθέασης οι διακαναλικές των κομμάτων (πίνακας)

Alpha και Mega την Τρίτη άθροισαν απώλειες περι τις δύο ποσοστιαίες μονάδες. Αυτό δεν επηρέασε την κατανομή της πίτας τηλεθέασης. Το μεγαλύτερο κομμάτι το κέρδισε ο Alpha αν και σε σχέση με εκείνο της Δευτέρας ήταν κατά 0,8% μικρότερο.

Κάτι ανάλογο συνέβη και με το μερίδιο του Mega. Tο κανάλι ήταν η δεύτερη επιλογή των τηλεθεατών στο σύνολο της ημέρας, σύμφωνα με τη Nielsen,

όμως το μερίδιο του την Τρίτη ήταν κατά μία μονάδα μικρότερο από εκείνο που είχε αποσπάσει τη Δεύτερα.

Η καθίζηση στο μερίδιο του Alpha φαίνεται να οφείλεται στις διαδοχικές μεταδόσεις διακαναλικών συνεντεύξεων κομμάτων τις οποίες κάλυψε ο σταθμός στο διάστημα 16.00- 19.00. Το ίδιο συνέβη και στο Mega σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, πάντως στη μέση της ημέρας.

Αντιθέτως, η διακαναλική συνέντευξη τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στο Open στο διάστημα 16.00- 17.00 έφερε κόσμο στη συχνότητα του σταθμού τόσον ώστε να είναι αξιοπρόσεκτη η διαφοροποίηση στο διάγραμμα τηλεθέασης του σταθμού, σύμφωνα με τη Nielsen.

Απώλεια αντίστοιχη με εκείνη του Alpha, εμφάνισε και ο Σκάι (-0,8%) από τη μια μέρα στην άλλη. Που σημαίνει ότι τα τρία κανάλια απώλεσαν ένα αξιοσημείωτο μερίδιο, συνολικά.

Ο ΑΝΤ1 φαίνεται ότι προσέθεσε τους περισσότερους από όσους δεν προτίμησαν χθες Alpha, Mega, Σκάι. Το μερίδιο τηλεθέασης του σταθμού διαμορφώθηκε στο 12,4% από 11,6% που ήταν τη Δευτέρα. Επίσης καλύτερο από εκείνο της προηγούμενης Τρίτης.

Τα απογευματινά τηλεπαιχνίδια του σταθμού («Ρουκ Ζουκ», «5χ5») και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στο οποίο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε συνέντευξη στο Νίκο Χατζηνικολάου ήταν τα προγράμματα που έκαναν τη διαφορά.

Για την ιστορία η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Γρηγόρη Αρναούτογλου, στο «The 2night show» είχε, αν και νύχτα Δευτέρας, καλύτερη απόδοση, παρότι συζητήθηκαν και εκεί πολιτικά θέματα. Ίσως διότι η κουβέντα δεν ήταν αμιγώς πολιτική και το ύφος της πιο χαλαρό, εν αντιθέσει με την χθεσινοβραδινή στον Χατζηνικολάου η οποία είχε πολιτική ατζέντα.

Ανεπαίσθητη μεταβολή είχε το μερίδιο του Star, ενώ οι ΕΡΤ1 και Open συνέχισαν να «φλερτάρουν» με το 6%. Κοντά στο 4% το Μακεδονία TV.

Διαβάστε επίσης:

Οικονόμου: «Έχει τόσο δίκιο ο Μητσοτάκης για το “Emily in Paris”, είναι καταπληκτικό» (video)

Vice: Αν και σε πτώχευση, συνεχίζει – Εξασφάλισε κεφάλαια για τη βιωσιμότητα του

Σασμός – Spoiler: Ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας της Καλλιόπης αναστατώνει τον Μαθιό (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα