Πρώτο συνέδριο κατά της παιδικής βίας στις Σέρρες

Η παιδική βία είναι ένα από τα πιο ανησυχητικά συμπτώματα της εποχής μας που απαιτεί ολιστική αντιμετώπιση, συνένωση δυνάμεων, ευαισθητοποίηση της πολιτείας και λήψη συγκεκριμένων μέτρων.

Σε μια χρονική συγκυρία όπου οι περισσότεροι βουλευτές ασχολούνται μόνο με τις ευρωεκλογές η βουλευτής της Nέας Δημοκρατίας Φωτεινή Αραμπατζή πραγματοποίησε πριν από λίγες μέρες το πρώτο συνέδριο με θέμα την  νεανική παραβατικότητα και τίτλο «BLOCK ΣΤΗ ΒΙΑ» στο δημοτικό κέντρο Σερρών.

Στόχος η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η παροχή επιστημονικών προτάσεων για την αντιμετώπιση

της εγκληματικότητας των παιδιών και των εφήβων.

Το παρόν έδωσαν οι γονείς του αδικοχαμένου Σερραίου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη που έπεσε θύμα οπαδικής βίας, την ώρα του καθήκοντος. Συγκινητικά ήταν τα λόγια που είπες το συνέδριο ο πατέρας του Σάκης Λυγγερίδης κάνοντας έκκληση προς όλους: «Η βία, δυστυχώς, όχι μας χτύπησε την πόρτα, την γκρέμισε! Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από τη βία! Προσέξτε τα παιδιά σας! Ελέγξτε τα! Μην τα αφήνετε ασύστολα στο διαδίκτυο!» και σημείωσε: «Έχουμε ξεχάσει να σεβόμαστε, την εκκλησία, το νόμο. Ευτυχώς, έχουμε νόμους. Βέβαια, όποιος είναι παραβάτης δεν θέλει το νόμο. Ο νόμος είναι καλός, εμείς δεν είμαστε καλοί! Για αυτό, όταν θα βλέπετε κάποιον ένστολο, να ξέρετε ότι πλέον αυτός ο άνθρωπος είναι σπουδαγμένος, είναι ο άνθρωπος της διπλανής σας πόρτας, μπορεί να είναι και παιδί σας. Δείξτε του τον απαιτούμενο σεβασμό. Όσον αφορά τα μικρά παιδιά, μάθετε να έχετε σωστά πρότυπα. Ο γιος μου ήταν ένας ήρωας, γιατί ορκίστηκε να υπηρετεί την πατρίδα μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματός του. Κι έτσι έγινε».

Η κυρία Αραμπατζή τους ευχαρίστησε για την δύναμη που βρήκαν να παραβρεθούν στο συνέδριο και να στείλουν το δικό τους μήνυμα: «Υποκλίνομαι στη δύναμή σας και στο φιλειρηνικό σας φως που μετουσιώνει αυτόν τον ανείπωτο πόνο σε σκοπό, σε Ψυχή και Δύναμη. Για τον Γιώργο που είναι στο φως και κάθε Γιώργο που έχει πέσει θύμα βίας, ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ. Σας ευχαριστώ, για την ακλόνητη υποστήριξή σας και που στέκεστε σήμερα μαζί μας εδώ για να πάμε παρακάτω, για να ξεπεράσουμε όλο αυτό».

Το παρόν εκτός από επιστήμονες και ειδικούς που ανέλυσαν το φαινόμενο έδωσε και ο γνωστός YouTuber Αλέξανδρος Κοψιάλης ο οποίος αναφέρθηκε στο bullying που ο ίδιος δέχτηκε στο σχολείο, ενώ ως νέος πατέρας σημείωσε ότι φοβάται και ο ίδιος τι επιφυλάσσει στον καθένα το μέλλον. «Θέλω να πω κάτι στα παιδιά. Μην κοροϊδεύετε τους συμμαθητές σας, γιατί δεν ξέρετε πως θα αντιδράσουν και πως θα ξεσπάσουν. Και αν παιδιά κάποιος σας ενοχλεί ή σας κάνει bullying, μιλήστε! Πείτε το στους δασκάλους σας, στους γονείς σας!».

Ο Ψυχολόγος της Ελληνικής Αστυνομίας Θανάσης Κανάκης αναφέρθηκε στο αθλητικό ιδεώδες ως αντιμετώπιση στο φαινόμενο της οπαδικής βίας. «Πάντα λέμε ότι κάποιος άλλος θα κάνει κάτι για εμάς και όχι εμείς. Για αυτό θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που είστε εδώ. Γιατί με το εδώ το δικό σας, είναι αυτή η ατομική ευθύνη που παίρνουμε για να πούμε ένα μεγάλο όχι στη βία!»

Στην εκδήλωση το παρόν έδωσαν οι Ολυμπιονίκες Απόστολος Τασκούδης και Φωτεινή Βαβάτση που μιλήσανε στα παιδιά που βρέθηκαν στο συνέδριο, ενώ το δικό τους μήνυμα έστειλαν ο Παραολυμπιονίκης – Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης Αντώνης Τσαπατάκης και το Μέλος της Εθνικής Ομάδας Βόλεϊ Άννα Καλαντάτζε. 

Στο τέλος της εκδήλωσης, τα παιδιά έγραψαν το δικό τους μήνυμα κατά της νεανικής βίας στο πανό που υπήρχε στο χώρο της εκδήλωσης γι’ αυτό το σκοπό.

Διαβάστε επίσης:

TikTok: Viral βίντεο τουριστριών που ποζάρουν με αστυνομικούς των ΜΑΤ– Τα επικά σχόλια των χρηστών

Ναυάγιο στην Πύλο: Ξεκινά την Τρίτη η δίκη για την πολύνεκρη τραγωδία – Εννιά Αιγύπτιοι στο εδώλιο ως διακινητές

Χαλκίδα: Βρέθηκαν DNA και αποτυπώματα στο σημείο της δολοφονίας της 63χρονης – Σκηνοθετημένος ο χώρος του εγκλήματος εκτιμά η αστυνομία

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πρώτο, Σέρρες,proto, serres