Πρόωρες εκλογές τον Μάιο, «γιοκ»…

Καλή σας εβδομάδα,

Το ουκρανικό έχει δρόμο ακόμα. Δεν είναι μόνο να σταματήσουν οι μάχες, αλλά και το τι θα αφήσει πίσω της η «επόμενη μέρα», σ’ ότι αφορά την επικράτησή της Ρωσίας σε μια χώρα που η εισβολή, της προσέδωσε εθνική συνείδηση.

Η συνάντηση Ερντογάν-Μητσοτάκη στην Κωνσταντινούπολη, φαίνεται προς ώρας να ρίχνει τους τόνους της έντασης μεταξύ των δύο χωρών, γεγονός που δίνει χρόνο και στα δυο μέρη, να ασχοληθούν με τις επιπτώσεις του πολέμου.

Οι συνέπειες όμως στην οικονομία της Ευρώπης και της χώρας μας, θα είναι μεγάλες και θα έχουν βάθος χρόνου.

Έτσι λοιπόν,

οι φρέσκες -φρεσκότατες μάλιστα- πληροφορίες, μου λένε ότι παρά την πίεση από ορισμένους συνεργάτες, υπουργούς και συμβούλους του, ο Μητσοτάκης δεν πρόκειται να πάει σε εκλογές τον ερχόμενο Μάιο.

Με την ενέργεια στα ύψη, την γενικότερη αναταραχή από τον πόλεμο στην Ουκρανία, την αναστάτωση στην αγορά από τις δυσκολίες και τις αυξήσεις στο κόστος σε εισαγωγές προϊόντων απ’ τη Ρωσία, την πανδημία να έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά της, τι να πεις στον κόσμο ότι πρέπει να πάει στις κάλπες;

Και μάλιστα, όχι γι’ ένα μήνα, αλλά σχεδόν για μια δίμηνη προεκλογική περίοδο, μπροστά μ’ εξετάσεις στα σχολεία κι ένα καλοκαίρι να το περιμένει η αγορά πως και πως.

Έτσι λοιπόν, ο Μητσοτάκης, αντί να πιάσει «Μουτζούρη», ή «Βαλέ», ρίχνει στο τραπέζι… «Μπαλαντέρ» και συνεχίζει έως τον Σεπτέμβρη.

Αύριο θα σας έχω …«φρέσκα κουλούρια» για τον εκλογικό νόμο.

Διαβάστε επίσης:

Το ταμείο, τα κόκκινα δάνεια και η ζαριά των εκλογών

Ανάσταση, με εκλογικές καμπάνες και…δαπάνες

Ο βαλές και ο… μουτζούρης στα χέρια του Μητσοτάκη

Keywords
Τυχαία Θέματα