Προειδοποίηση Ομπάμα για κίνδυνο παρατεταμένων διαπραγματεύσεων για το Brexit

ΚΟΣΜΟΣ

Τον κίνδυνο οι διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε. να διαρκέσουν πολύ χρόνο, με αποτέλεσμα να προστεθεί άλλος ένας παράγοντας αστάθειας στις προκλήσεις που ΝΑΤΟ και Ευρώπη ήδη αντιμετωπίζουν λόγω τρομοκρατίας και ρωσικής «απειλής», επισήμανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

«Δεν είναι προς το συμφέρον κανενός οι συγκρουσιακές και παρατεταμένες διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο Ομπάμα μετά τη συνάντησή του με τους προέδρους του Ευρωπαϊκού

Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία, επιβεβαιώνοντας την ανησυχία των ΗΠΑ για την αβεβαιότητα που το Brexit προκαλεί στην παγκόσμια οικονομία.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ απάντησε ότι εναπόκειται στο Λονδίνο να αρχίσει τις διαπραγματεύσεις αυτές μετά την νίκη του Brexit στο δημοψήφισμα και διαβεβαίωσε ότι η Ε.Ε. θα διαπραγματευτεί σε εποικοδομητικό κλίμα.

«Πρέπει να αρχίσουμε τις διαπραγματεύσεις. Εγώ δεν θα το κάνω, πως να πω, με εχθρικό τρόπο», τόνισε ο Γιούνκερ έπειτα από την συνάντηση αυτή. «Πιστεύω πως είναι προς το συμφέρον μας και προς το συμφέρον όλων η Βρετανία να παραμείνει σταθερός σύμμαχος του ΝΑΤΟ και ισχυρός εταίρος», τόνισε.

ΟμπάμαΓιούνκερΤουσκΝΑΤΟBrexitHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα