Πού κάνουν διακοπές οι ταξιδιώτες… πολυτελείας! (Photos)

Ξεχάστε το Χίλτον. Οι πλούσιοι πλέον ψάχνουν για «άγνωστα» διαμάντια ώστε να εξασφαλίσουν την άνεση των διακοπών χωρίς αδιάκριτα βλέμματα, σύμφωνα με το Reddit.

Πρόκειται για βίλες στη ζούγκλα και σε νησιά που παραπέμπουν στον Ροβινσώνα Κρούσο. Ο κατάλογος με τους προορισμούς που προτιμούν οι πλούσιοι καταρτίστηκε από χρήστες του Reddit που «ξοδεύουν μεγάλα  ποσά για ταξίδια» και ήθελαν να μοιραστούν τις εμπειρίες τους.

Στην κορυφή του καταλόγου αυτού βρέθηκε το Μπόντρουμ (Αλικαρνασσός) στην μικρασιατική ακτή

της Τουρκίας, που θεωρείται «όαση» για την ελίτ, με τις μινιμαλιστικές ιδιωτικές βίλες, που έχουν τη δική τους πισίνα και βλέπουν τις πανέμορφες παραλίες.

Ένας από τους χρήστες περιγράφει την περιποίηση που έχουν οι πλούσιοι στο Μπόντρουμ, αναφερόμενος σε στέλεχος ξενοδοχειακής μονάδας που είναι αγαπημένος προορισμός της ελίτ, που εν μέσω ξαφνικής καταιγίδας έσπευσε στην παραλία με ομπρέλα στο χέρι, για να συνοδεύσει τους φιλοξενούμενους στον χώρο όπου σερβίρεται το γεύμα, για να μην ταλαιπωρηθούν. Μάλιστα το ξενοδοχείο πρόσφερε δωρεάν το γεύμα για να αποζημιώσει τους φιλοξενούμενους για την αιφνίδια κακοκαιρία που άλλαξε τα σχέδιά τους.

Ακολουθεί στον κατάλογο αυτό το ξενοδοχείο Ritz Paris, που προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να ακολουθήσουν τα βήματα ιστορικών προσωπικοτήτων που το προτιμούσαν, όπως ο συγγραφέας Έρνεστ Χέμινγουεϊ και η Κοκό Σανέλ, που έζησε στο Ritz 34 χρόνια. Τα δωμάτια στο Ritz, που λειτουργεί από το 1989, κοστίζουν κατά μέσον όρο 1.750 λίρες, με το λόμπι να οδηγεί στην περίφημη πλατεία Βεντόμ, που είναι γνωστή για τα υπερπολυτελή καταστήματα. Το ξενοδοχείο είναι γνωστό για τους κήπους του και την ατμόσφαιρα της Μπελ Επόκ.

Οι πλούσιοι προτιμούν όμως και πιο εξωτικούς προορισμούς, όπως το Πουκέτ στην Ταϊλάνδη και συγκεκριμένα την μονάδα Six Senses Yao Noi, που χαρακτηρίζεται ιδανικός τόπος για απόδραση στην φύση χωρίς να θυσιάσει κάποιος την πολυτέλεια.  Οι βίλες έχουν χτιστεί πάνω σε πασσάλους, μέσα σε οργιώδη βλάστηση και προσφέρουν πανοραμική θέα στην Θάλασσα Ανταμάν. Η κάθε μία έχει τη δική της πισίνα και εξασφαλίζουν την γαλήνη που αποζητούν οι ταξιδιώτες με γεμάτα πορτοφόλια.

Στην τέταρτη θέση των προτιμήσεων έρχεται το Αουάσι στην Παταγονία της Χιλής, όπου οι ιδιωτικές βίλες βλέπουν το εκπληκτικό ορεινό τοπίο. Ένας επισκέπτης ενθουσιάστηκε τόσο από τη διαμονή που άρχισε να κάνει σχέδια για να εξερευνήσει τη Νότια Αμερική αφιερώνοντας ένα χρόνο σε ταξίδια.

Η Nihi Sumba στην Ινδονησία εξασφαλίζει επίσης σε όσους προτίθενται να ξοδέψουν αρκετά, τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις εκπληκτικές παραλίες σε έναν από τους τελευταίους τόπους όπου οι ντόπιοι κρατούν αναλλοίωτα τα ήθη και τα έθιμά τους. Ανάμεσα στους λάτρεις αυτής της μονάδας είναι η Βικτόρια Μπέκαμ. Ο προορισμός αυτός βρίσκεται σε απόσταση μιας ώρας (με αεροπλάνο) από το Μπάλι.

Στη βόρεια Αμερική ο προορισμός που προτιμούν οι πλούσιοι είναι το  Auberge Saint-Antoine, στον Καναδά, που προσφέρει έναν συνδυασμό πολυτέλειας και ιστορίας με πανοραμική θέα στον ποταμό του Αγίου Λαυρεντίου. Το ξενοδοχείο αποπνέει την γοητεία του παλιού και την πολυτέλεια των σύγχρονων εγκαταστάσεων και φημίζεται για την εξαιρετική κουζίνα του.

Εξωτικός προορισμός για πολύ πλούσιους είναι το ιδιωτικό νησί Αμανπούλο, στις Φιλιππίνες, όπου οι επισκέπτες φτάνουν με μικρά ιδιωτικά αεροπλάνα για να ξεκουραστούν στις βίλες που έχουν χτιστεί στην απίστευτης ομορφιάς παραλία.

Ένα συγκρότημα που είναι χτισμένο σαν παραδοσιακό χωριό, το  Mandapa Ritz-Carlton Reserve, σε ένα θύλακα της ζούγκλας Ουμπούντ, στο Μπάλι, βρίσκεται στην όγδοη θέση του καταλόγου και θεωρείται ιδανικός τόπος για ξεκούραση, με τις βίλες να έχουν θέα στον ποταμό Αγιούνγκ. Αλλά για ένα τέτοιο σπιτάκι πληρώνεις κάτι παραπάνω από 1000 λίρες, κατά μέσον όρο.

Ένα υπερπολυτελές καταμαράν, το  Four Seasons Explorer, στις Μαλδίβες είναι επίσης αγαπημένος προορισμός, καθώς προσφέρει ιδιωτικές κρουαζιέρες σε πλούσιους πελάτες, που θέλουν να εξερευνήσουν την θάλασσα του νησιωτικού συμπλέγματος με καταδύσεις, αλλά και να απολαύσουν το σπα εν πλω. Αλλά η εμπειρία αυτή είναι κάπως … ακριβή- η διανυκτέρευση χρεώνεται περίπου 3.500 λίρες.

Την δεκάδα συμπληρώνει το Le Mount Stephen, στο Μόντρεαλ του Καναδά, που προσφέρει εξαιρετικής αισθητικές σουίτες και γκουρμέ κουζίνα σε ένα κτήριο του 19ου αιώνα.

Η Τζοάνα Λεσκόφ, που έχει εμπειρία χρόνων στη διοργάνωση ταξιδιών αναψυχής για διάσημους πελάτες, λέει στην MailOnline  ότι «οι ταξιδιώτες πολυτελείας πηγαίνουν σε όλους τους διάσημους προορισμούς, αλλά τώρα ψάχνουν περισσότερο μέρη που δεν τα έχει αγγίξει ο μαζικός τουρισμός» και θέλουν να ανακαλύψουν μέρη που θεωρούνται «ανέγγιχτα», να ζήσουν «χωρίς τις δεσμεύσεις του χρόνου και να απολαύσουν φαγητό που σερβίρεται στο τραπέζι τους απευθείας από τον παραγωγό». Κι ένα άλλο ζητούμενο για τους ταξιδιώτες με γεμάτο πορτοφόλι, είναι «η ποιότητα της εμπειρίας», όπως λέει η Τζοάνα Λεσκόφ.

Διαβάστε επίσης:

Η ιστορία ενός βάζου που αγοράστηκε 4 δολάρια και πουλήθηκε πάνω από 100.000 (photos/videos)

Ουκρανία: Βρέθηκε συσκευή υποκλοπών στο γραφείο του επικεφαλής των ΕΔ – Τι λένε οι υπηρεσίες ασφαλείας

Γερμανία: Εξελέγη ο πρώτος δήμαρχος πόλης με την υποστήριξη του ακροδεξιού AfD (videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πού, Photos,pou, Photos