Πορεία των επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων κατά του φορολογικού – Παρών και ο Κασσελάκης (photos)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιούν το μεσημέρι της Τετάρτης οι επαγγελματικοί και οι επιστημονικοί φορείς, αντιδρώντας στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Με τα πανό και τα συνθήματά τους απαιτούν την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου.

Επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι, αυτοκινητιστές ταξί, δικηγόροι, μισθωτοί τεχνικοί έφτασαν στο υπουργείο Οικονομικών με ιδιαίτερα μαζικές

πορείες που έγιναν νωρίτερα από την Ομόνοια, την Μάρνη, την Ακαδημίας και την Παλαιά, όπου ενώθηκαν σε μια μεγάλη πορεία η οποία γέμισε την οδό Σταδίου καταλήγοντας έξω από το υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα.

Όπως ειπώθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα ενόψει της κινητοποίησης, «οι κυβερνητικές εξαγγελίες για τα νέα φορολογικά μέτρα, με την εισαγωγή τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος, πλήττουν καίρια τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αφού στο όνομα της δήθεν καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, προωθούνται οριζόντια και ως εκ τούτου άδικα μέτρα και υιοθετείται η πρακτική «καλύτερα λίγα από πολλούς, παρά πολλά από λίγους».

Παρουσία Κασσελάκη

Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σύνταγμα βρέθηκε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης συνοδευόμενος από την Θεοδώρα Τζάκρη, ο οποίος συνομίλησε με πολίτες και έβγαλε φωτογραφίες

Άδικο και οριζόντιο το νέο φορολογικό

Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες μέρες, σε συνάντησή του με προέδρους επιστημονικών συλλόγων είχε χαρακτηρίσει το νέο φορολογικό άδικο και οριζόντιο μέτρο.

« Η κυβέρνηση προωθεί ένα «οριζόντιο μέτρο το οποίο φορολογεί και τους τίμιους ελεύθερους επαγγελματίες, που είναι η μεγάλη πλειοψηφία, μαζί με όσους δεν τηρούν τα δέοντα. Δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε αυτό το πρόβλημα κοιτώντας μόνο την παρενέργεια», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, μιλώντας στους εκπροσώπους των φορέων, για να προσθέσει: «Η γνώμη μου για την πρόταση της κυβέρνησης είναι ότι δεν ανταποκρίνεται στην καθημερινότητα των ελεύθερων επαγγελματιών και ότι τιμωρεί πολύ τους νέους, που αρχίζουν στους τομείς στους οποίους εργάζεστε» είχε αναφέρει.

Διαβάστε επίσης

Θεσσαλονίκη: Ο διαρρήκτης πήρε και την… πάστα φλώρα!

Στα έξι τα θύματα του «Δράκου» των Εξαρχείων – Τον πρόδωσε βίντεο από τη Γλυφάδα (videos)

Mινιόν: Φωταγωγήθηκε το κτίριο για τα Χριστούγεννα – Πότε θα επαναλειτουργήσει (Photos)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πορεία, – Παρών, Κασσελάκης,poreia, – paron, kasselakis