Πολύμηνη αναμένεται η διαδικασία για το άσυλο στους 8 Τούρκους αξιωματικούς - Διαψεύδουν τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου

ΕΛΛAΔΑ

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η πρώτη καταγραφή των στοιχείων των 8 Τούρκων αξιωματικών στο πλαίσιο της προβλεπόμενης διαδικασίας για την εξέταση από την αρμόδια επιτροπή του αιτήματος χορήγησης πολιτικού ασύλου, το οποίο υπέβαλαν ηλεκτρονικά το βράδυ του Σαββάτου.

Στις 2 Αυγούστου αναμένεται να ολοκληρωθεί και η τελευταία συνέντευξη, με έναν εκ των συνηγόρων των αξιωματικών να αναφέρει πως ακόμα κι αν η πρωτόδικη απόφαση της επιτροπής είναι απορριπτική, εκείνοι θα ασκήσουν έφεση.

Όλα δείχνουν πως, εφόσον δεν συμβεί κάτι απρόοπτο, η διαδικασία παροχής ασύλου θα είναι πολύμηνη.

Αξίζει

να αναφερθεί πως οι οικογένειες των 8 Τούρκων αξιωματικών, με δική τους πρωτοβουλία, έχουν φύγει από την Κωνσταντινούπολη κι έχουν καταφύγει σε σπίτια συγγενών και φίλων τους σε άλλες πόλεις της γειτονικής χώρας, για λόγους ασφαλείας.

Οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί δηλώνουν ευχαριστημένοι από τους Έλληνες και τον τρόπο που τους φέρονται, ενώ, όπως αναφέρουν και οι συνήγοροί τους, αρνούνται να συζητήσουν οποιοδήποτε ενδεχόμενο επαναπατρισμού τους στην Τουρκία.

Όσον αφορά τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, που αναφέρουν πως οι 8 ήταν ανάμεσα στους πραξικοπηματίες που βομβάρδισαν το ξενοδοχείο του Ερντογάν στη Μαρμαρίδα, με σκοπό να τον σκοτώσουν, οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί τα χαρακτηρίζουν ως αναληθή και παραπέμπουν στις καταθέσεις τους στους αστυνομικούς αλλά και στον εισαγγελέα.

αξιωματικοίΤουρκίαπολιτικό άσυλοπραξικοπηματίεςδημοσιεύματαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα