«Πόλεμος» στα διεθνή μέσα για την υπόκλιση του Τραμπ στον βασιλιά Σαλμάν (video)

ΚΟΣΜΟΣ

Μία αμφιλεγόμενη κίνηση του Ντόναλντ Τραμπ έχει δώσει αφορμή για χιλιάδες σχόλια στα διεθνή ΜΜΕ και τα social media, μαζί με συγκρίσεις από την αντίστοιχη κίνηση που είχε κάνει ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Σαουδάραβας βασιλιάς Σαλμάν, απένειμε στον Τραμπ την ανώτατη τιμητική διάκριση του βασιλείου, το «χρυσό μετάλλιο του βασιλιά Αμπντουλαζίζ».

Την ώρα της απονομής, ο Ντόναλντ Τραμπ έσκυψε ώστε ο βασιλιάς να του φορέσει στο λαιμό το μετάλλιο. Στη συνέχεια όμως φάνηκε σαν να έσκυψε ξανά για λίγα δευτερόλεπτα, λυγίζοντας τα γόνατά του, σαν να κάνει υπόκλιση.

Όπως ήταν φυσικό, η κίνησή του αυτή κάνει το γύρο του κόσμου.

Το φιλικά προσκείμενο προς τον Τραμπ, Fox News, ανατρέχει στο παρελθόν και αναφέρει ότι «ο Πρόεδρος Τραμπ κάνει χειραψία και όχι υπόκλιση, όπως ο Ομπάμα», αναφερόμενο στην πρώτη γνωριμία των προέδρων των ΗΠΑ με τον Σαουδάραβα βασιλιά, όταν τον υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο.

Η βρετανική Daily Mail, αναφέρει σε άρθρο της πως «Ο Τραμπ έμαθε από το πάθημα του Ομπάμα και δεν υποκλίθηκε στον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας».

Άλλα μέσα, παραθέτουν φωτογραφία από την παρασημοφόρηση του Ομπάμα από τον Βασιλιά, όπου τότε και ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ είχε αναγκαστεί να σκύψει για να του περάσει το μετάλλιο γύρω από τον λαιμό.

Η Washington Post, από την άλλη, έχει ως τίτλο στο σχετικό άρθρο της: «Ο Τραμπ κορόιδευε τον Ομπάμα για την υπόκλιση και μετά έκανε το ίδιο», θυμίζοντας τι έγραφε ο Ντόναλντ το 2012 για τον Ομπάμα στο twitter: «Ο Ομπάμα υποκλίθηκε δημοσίως στον Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, και οι Δημοκρατικοί ακόμα αμφιβάλλουν για τις διπλωματικές ικανότητες του Μιτ Ρόμνεϊ!".

Ντόναλντ ΤραμπυπόκλισηΣαουδάρας βασιλιάςμετάλλιοΟμπάμαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα