Πόλεμος κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τα υπουργικά πόθεν έσχες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τύμπανα πολέμου ηχούν μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με επίκεντρο τις υποθέσεις των προβληματικών «πόθεν έσχες». Κυβέρνηση και αντιπολίτευση βάλλουν η μια εναντίον της άλλης με σκληρές ανακοινώσεις ενώ ήδη στη Βουλή «γαλάζιοι» βουλευτές κατέθεσαν ερώτηση για το «καυτό» ζήτημα που απασχολεί την επικαιρότητα τις τελευταίες ημέρες. Ομοίως ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κατέθεσε και ο βουλευτής της συμπολίτευσης Νίκος Νικολόπουλος.

Η «γαλάζια» επίθεση

«Το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε» αναφέρει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της και σημειώνει χαρακτηριστικά πως «ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να σιωπά άλλο». Και η Συγγρού επιτίθεται στην κυβέρνηση τονίζοντας: «Υπάρχουν - ναι ή όχι; - υπουργοί του που υπέβαλαν προβληματικά “πόθεν έσχες”; Πόσα εκατομμύρια έκρυβε ο καθένας από αυτούς και γιατί τα έκρυβε; Τι βρίσκεται πίσω από τις σκοτεινές αυτές υποθέσεις;», δηλώνοντας παράλληλα πως «η ΝΔ δεν πρόκειται να δείξει καμία ανοχή στη συγκάλυψη, καμία ανοχή στη διαφθορά και τη διαπλοκή. Διαφάνεια παντού».

Η κυβέρνηση στην κόντρα επίθεση

Το «γάντι σήκωσε» η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη η οποία δήλωσε ότι η ανακοίνωση της ΝΔ συνιστά «ευθεία επίθεση στο αρμόδιο θεσμικό όργανο της Βουλής, στο οποίο συμμετέχει στέλεχος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί». «Καρφώνοντας» μάλιστα τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο «γαλάζιο» εσωκομματικό πεδίο η Όλγα Γεροβασίλη σχολίασε πως «στην προσπάθειά τους να στρέψουν την ατζέντα μακριά από τα εσωτερικά τους προβλήματα και τις έριδες των υποψήφιων αρχηγών χάνουν τον αυτοέλεγχό τους. Ας σταματήσουν να υποκρίνονται και ας εμπιστευτούν τους θεσμούς στους οποίους και οι ίδιοι συμμετέχουν. Η διαφάνεια εξασφαλίζεται μόνο όταν αυτοί λειτουργούν».

Η ΝΔ κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή

Την ίδια ώρα στη Βουλή «γαλάζιοι» βουλευτές κατέθεσαν ερώτηση, ζητώντας εξηγήσεις από τον Αλέξη Τσίπρα για το ζήτημα με τα πόθεν έσχες. «Είναι προφανές ότι τέτοια περιστατικά δεν συμβαδίζουν με την περιβόητη και πολυδιαφημισμένη θεωρία περί ηθικού πλεονεκτήματος της αριστεράς», σημειώνουν, μεταξύ άλλων, στην ερώτηση τους, οι Άννα Καραμανλή, Μαρία Αντωνίου, Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, Φωτεινή Αραμπατζή, Γιώργος Γεωργαντάς και Λευτέρης Αυγενάκης, οι οποίοι ρωτούν τον πρωθυπουργό, «εάν υπάρχει μέλος του υπουργικού συμβουλίου, με αδήλωτα χρήματα ενός εκατομμυρίου ευρώ επί τριετία και αν ναι ποιο είναι αυτό;».

ΣΥΡΙΖΑΝΔΝικολόπουλοςπόθεν έσχεςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα