Ποια είναι η εταιρία η μοιραία εταιρία Germanwings

ΚΟΣΜΟΣ

H Germanwings, θυγατρική της Lufthansa,είναι η πρώτη εταιρία χαμηλού κόστους που ένα από τα αεροσκάφη της συντρίβεται στην Ευρώπη.

Η γερμανική αεροπορική εταιρία είναι επίσης πρώτη στην Ευρώπη στη μεταφορά επιβατών.Είναι φθηνότερη κατά 20% από τη θυγατρική και

ιδρύθηκε το 2002.Θεωρείται από τις πιο ασφαλείς εταιρίες και καλύπτει 86 προορισμούς στην Ευρώπη με βάση το αεροδρόμιο Κολωνίας – Βόννης.Ο στόλος αποτελείται από 81 αεροσκάφη, κυρίως Airbus A 320 και Α319 μαζί με το Bombardier CRJ 900.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρίας 16 εκατομμύρια επιβάτες μετακινούνται με την εταιρία κάθε χρόνο από τη Γερμανία προς την υπόλοιπη Ευρώπη.

Η εταιρία που απασχολεί 1.300 υπαλλήλους κύρηξε απεργία το 2014 για τρεις συνεχόμενες ημέρες με αποτέλεσμα το 90% των πτήσεων της να ακυρωθεί.Την απεργία κήρυξε το σωματείο των πιλότων της Germanwings και της Lufthansa το οποίο ζητούσε αυξήσεις της τάξης του 10% ενώ διαφωνούσε και με την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 55 στα 60 χρόνια..

Η Germanwings ανακοίνωσε πως θα δοθεί συνέντευξη Τύπου σε ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο Κολωνίας-Βόννης στις 15:00 (τοπική ώρα, 16:00 ώρα Ελλάδας).

Ωστόσο ο γάλλος υφυπουργός Μεταφορών Αλέν Βινταλί δήλωσε πως "δεν υπάρχει ουδείς επιζών". Σύμφωνα με τον ίδιο, το αεροπλάνο συνετρίβη σε "μια χιονισμένη περιοχή στον ορεινό όγκο του Εστρόπ, μη προσβάσιμη" από οχήματα, "πάνω από την οποία πέταξαν όμως ελικόπτερα". Ο ίδιος διευκρίνισε πως "οι μετεωρολογικές συνθήκες δεν ήταν ιδιαίτερα κακές" τη στιγμή του δυστυχήματος και πως το αεροπλάνο δεν ήταν ιδιαίτερα παλιό.

Πρόκειται για την πρώτη συντριβή επιβατικού αεροπλάνου σε γαλλικό έδαφος μετά την καταστροφή του Κονκόρντ τον Ιούλιο του 2000 λίγο έξω από το Παρίσι.

Ο πρόεδρος Ολάντ είχε τηλεφωνική συνομιλία με την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και στη συνέχεια συνομίλησε με τον βασιλιά της Ισπανίας Φελίπε, ο οποίος έφθασε το μεσημέρι στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων στο πλαίσιο μιας τριήμερης επίσημης επίσκεψης στο Παρίσι, την οποία και διέκοψε μετά τη συντριβή του αεροπλάνου.

Απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους στα σκαλιά του μεγάρου των Ηλυσίων και έχοντας δίπλα του τη σύζυγό του Λετίθια και τον γάλλο πρόεδρο, ο βασιλιάς Φελίπε είπε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι υπάρχουν επιζώντες από τη συντριβή και πως διακόπτει την επίσκεψή του.

Ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι δήλωσε "συγκλονισμένος" από το δυστύχημα, το οποίο χαρακτήρισε "τραγωδία". "Εργαζόμαστε στις έρευνες μαζί με τις γαλλικές και τις γερμανικές αρχές", πρόσθεσε.

Εκπρόσωπος της αντιπροέδρου της ισπανικής κυβέρνησης Σοράγια Σάενθ ντε Σανταμαρία δήλωσε πως με το μοιραίο αεροπλάνο ταξίδευαν 45 άνθρωποι με ισπανικά ονόματα.

Η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε επίσης "συγκλονισμένη" από την αεροπορική τραγωδία και ακύρωσε τα "άλλα ραντεβού" της μετά τη συνομιλία της με τον πρόεδρο Ολάντ και τον πρωθυπουργό Ραχόι. Ο γερμανός υπουργός Μεταφορών Αλεξάντερ Ντόμπριντ και ο γερμανός πρεσβευτής στο Παρίσι κατευθύνονται στον τόπο του δυστυχήματος. "Σ' αυτές τις δύσκολες ώρες οι σκέψεις μας πηγαίνουν σε όλους αυτούς που συγγενείς τους είναι μεταξύ των επιβατών ή των μελών του πληρώματος", δήλωσε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

German WingsLufthansa
Keywords
Τυχαία Θέματα