Πιο κοντά από ποτέ στον εντοπισμό του εξαφανισμένου αεροπλάνου της Malaysian Airlines - Τι αποκαλύπτει νέα θεωρία από τον 18ο αιώνα

ΚΟΣΜΟΣ

Μετά από δύο χρόνια αναζήτησης οι αυστραλιανές αρχές ίσως βρίσκονται πιο κοντά από ποτέ στον εντοπισμό του αεροπλάνου της Malaysian Airlines, που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς τον Μάριο του 2014.

Νέα ανάλυση του στίγματος του αεροσκάφους επέτρεψε τον περιορισμό της έκτασης των ερευνών σε μια θαλάσσια περιοχή 100.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Μετά από δύο χρόνια ερευνών, που απέβησαν άκαρπες, η νέα ανάλυση δίνει στην ερευνητική ομάδα τις μεγαλύτερες ελπίδες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους.

Για

να περιορίσουν την έκταση των ερευνών οι ερευνητές στράφηκαν σε έναν Άγγλο μαθηματικού του 18ου αιώνα, ονόματι Τόμας Μπάγιες. Η εν λόγω μέθοδος χρησιμοποιήθηκε και για τον εντοπισμό του αεροσκάφους της Air France, που δεν είχε εντοπιστεί επί δύο χρόνια μετά τη συντριβή του στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικούς μήνες στο νησάκι Ρεϊνιόν του Ινδικού Ωκεανού εντοπίστηκε το μοναδικό συντρίμμι του μοιραίου αεροσκάφους, του οποίου η εξαφάνιση αποτελεί το μεγαλύτερο μυστήριο στην ιστορία της αεροπλοΐας.

Malaysian Airlinesπτήσηεξαφανισμένο αεροπλάνοHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα