Πιέρια Όρη: Καλύτερη η εικόνα από το μέτωπο της φωτιάς – Μικρή η καταστροφή, σύμφωνα με τον δασάρχη

Καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς στα Πιέρια Όρη, σύμφωνα με τον δασάρχη Πιερίας, ο οποίος αναφέρει ότι τα περισσότερα από τα δέντρα που επλήγησαν από της φλόγες επιβίωσαν.

Ειδικότερα, ο κ. Πέτρος Παπαπέτρου μιλώντας στο in.gr, αναφέρει ότι η φωτιά, η οποία πλήττει μεικτές συστάδες οξιάς και μαύρης πεύκης, πέρασε από κόμη σε κόμη σε περίπου 2.000 στρέμματα με δέντρα, καίγοντας -ως επί το πλείστον- την παρεδάφια βλάστηση ή τις κορυφές των δέντρων.

Αυτό σημαίνει ότι ο ζωτικής σημασίας

κορμός των δέντρων δεν επηρεάστηκε, κι έτσι, από στα περίπου 2.000 που πέρασε η φωτιά, λίγα έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Όπως αναφέρει ο κ. Παπαπέτρου, από την αρχή ανοίχτηκαν αντιπυρικές ζώνες, και με τη βοήθεια ντόπιων, κι έτσι η φωτιά δεν έφυγε από την πλευρά της Κοζάνης.

Πολλοί κάτοικοι των χωριών της περιοχής βοηθούν τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Κινητοποιήθηκαν, δε, οι αγροτικοί συνεταιρισμοί, με τους υλοτόμους της περιοχής να σπεύδουν για βοήθεια. Εξήντα υλοτόμοι της περιοχής συνδράμουν την προσπάθεια των πυροσβεστών.

Οι δρόμοι στην περιοχή ήταν έτοιμοι, αναφέρει ο κ. Παπαπέτρου, γεγονός που διευκόλυνε τις επιχειρήσεις της Πυροσβεστική, η οποία μπορούσε να ανεβάσει σε μεγάλο υψόμετρο και βαρέα οχήματα. Παράλληλα, οι τοπικές Αρχές έχουν διαθέσει δεξαμενές και νερό, που υπάρχουν μες στο κέντρο των επιχειρήσεων.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Kύκλωμα «ξάφρισε» 315.000 ευρώ από τραπεζικούς λογαριασμούς ανυποψίαστων πολιτών

Άγιοι Ανάργυροι: Υπήρχε περιπολικό αλλά δεν διατέθηκε για την 28χρονη που δολοφονήθηκε- Πληθαίνουν τα ερωτήματα για την στάση της ΕΛΑΣ

Άγιοι Ανάργυροι: Δύο αστυνομικοί του Α.Τ. είχαν απασχολήσει το Εσωτερικών Υποθέσεων

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πιέρια Όρη, Καλύτερη, – Μικρή,pieria ori, kalyteri, – mikri