Πετράκος: Το Όχι δεν παγιώνει το διχασμό, αλλά ενισχύει τον πρωθυπουργό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιλώντας για το «Όχι» που ψήφισε στην ψηφοφορία στη Βουλή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος σημείωσε ότι «είναι Όχι στο δεύτερο πακέτο των μνημονιακών προαπαιτούμενων» που σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει άρση της εμπιστοσύνης και της στήριξης προς τον πρωθυπουργό.

Πρόσθεσε μάλιστα πως η άρνηση των μνημονιακών μέτρων επί της ουσίας ενισχύει τον πρωθυπουργό, αλλά σε μία κατεύθυνση συμβατή προς τις λαϊκές ανάγκες και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόσθεσε επίσης πως ως κόμμα «Δεν είχαμε καμία λαϊκή εξουσιοδότηση για 3ο μνημόνιο. Αντιθέτως, είχαμε εξουσιοδότηση να συνεχίσουμε το έργο που είχαμε αρχίσει, όπως π.χ την ακύρωση των ασφαλιστικών ρυθμίσεων των μνημονίων».

Με αφορμή την ψηφοφορία και τον διχασμό που ενδεχομένως παγιώνεται στο κόμμα ο Θανάσης Πετράκος ήταν κατηγορηματικός.

«Κανένας διχασμός δεν παγιώνεται. Για παράδειγμα, σας λέω ότι με μεγάλη χαρά θα υπερψηφίσω το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες και θα το υπερασπιστώ, απέναντι στον πόλεμο που θα του γίνει. Άρα δεν μιλάμε για διχασμό.

Τώρα πρέπει να πάμε στο κόμμα και να δούμε πώς θα απεμπλακεί η κυβέρνηση από την υποχρέωση να εφαρμόσει αυτά τα αφόρητα μέτρα. Αυτή είναι η παρένθεση που πρέπει να κλείσει, με την απεμπλοκή μας από αυτά τα μέτρα» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, σπέρριψε την άποψη πως η κυβέρνηση «αγόρασε χρόνο» με τη σύναψη της συμφωνίας, καθώς, όπως είπε, «αν δεν ξεφύγουμε από το 3ο μνημόνιο, η ενσωμάτωσή μας θα έχει ολέθρια αποτελέσματα». Πρόσθεσε δε ότι κορυφαίοι ξένοι οικονομολόγοι συγκλίνουν στη διαπίστωση πως το πρόγραμμα των μέτρων, που προβλέπονται στη νέα συμφωνία, είναι αδύνατον να υλοποιηθούν χωρίς ισοπεδωτικές κοινωνικές συνέπειες και χωρίς να οδηγήσουν σε νέα οικονομικά αδιέξοδα.

Θ.ΠετράκοςόχιμνημόνιοΑ.ΤσίπραςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα