Πέθανε ο Κρίστοφερ Λι, ο αξέχαστος Δράκουλας (Photos)

ΚΟΣΜΟΣ

Ο Κρίστοφερ Λι, που ταυτίστηκε όσο κανένας με την κινηματογραφική εικόνα του Δράκουλα, πέθανε την Κυριακή στα 93 του χρόνια στο Λονδίνο αλλά σήμερα, Πέμπτη, το ανακοίνωσε η οικογένεια του. Είχε μπει στο νοσοκομείο γιατί αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα και είχε καρδιακή ανεπάρκεια.

Η καριέρα του στο σινεμά είναι θρυλική, όσο και οι ρόλοι του. Μπορεί να ξεκίνησε την πορεία του ήδη από την δεκαετία του ΄50, αλλά οι πιο πρόσφατες δεκαετίες ήταν οι πιο δημιουργικές. Έχοντας μια χαρακτηριστική φάτσα «κακού» έπαιξε σε πολλές Hammer

Horror ταινίες. Τα έβαλε και με τον «Τζέιμς Μποντ» στο «Ο άνθρωπος με το χρυσό πυροβόλο όπλο», ήταν ο τρομακτικός Σάρουμαν στο «Ο Άρχοντας των δαχτυλιδιών», αλλά και ο κόμης Ντούκου σε δύο ταινίες «Star Wars».

Η βαθιά φωνή του, που σε ορισμένους ρόλους, σε έκανε να … σκιάζεσαι, του εξασφάλισε και μια παράλληλη καριέρα ως χέβι μέταλ τραγουδιστής. Έχει κυκλοφορήσει μέχρι και metal άλμπουμ ενώ συνεργάστηκε με πολλές μπάντες. Μέχρι και τα κάλαντα έχουν κυκλοφορήσει σε δίσκο στην χέβι μέταλ εκδοχή του Κρίστοφερ Λι.

Έχει παίξει σε περίπου 250 ταινίες, και στις 15 από αυτές υποδύθηκε τον Δράκουλα. Έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως ο Μπίλι Γουάιλντερ, Τζον Λάντις, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο Τιμ Μπάρτον, κ.α.

Και μια μικρή λεπτομέρεια την οποία ο ίδιος είχε αποκαλύψει όταν πριν λίγα χρόνια είχε έρθει στην Αθήνα: αγαπούσε πολύ τα αρχαία ελληνικά, τα οποία είχε μάθει στο σχολείο και μάλιστα, ισχυριζόταν ότι ποτέ δεν τα ξέχασε.

Ως Δράκουλας έγραψε κινηματογραφική Ιστορία

Τα «έβαλε» και με τον Τζέιμς Μποντ

Σάρουμαν στο «Ο Άρχοντας των δαχτυλιδιών»

Κρίστοφερ ΛιΔράκουλαςΤζέιμς ΜποντΣάρουμανStar Warsχέβι μέταλHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα