Πέθανε ο μπασίστας των Pulp στα 56 του χρόνια

Ο Στιβ Μακέι, ο μπασίστας των Pulp, πέθανε σε ηλικία 56 ετών.

Η αιτία θανάτου δεν έχει ακόμη δοθεί στη δημοσιότητα, αλλά η σύζυγος του Μακέι, η στυλίστρια Katie Grand, αποκάλυψε ότι είχε εισαχθεί πρόσφατα στο νοσοκομείο.

Our beloved friend & bass player Steve Mackey passed away this morning. Our thoughts are with his family & loved ones. Safe travels, Steve.
We hope to catch

up with you one day. All our love xx pic.twitter.com/pickNV56Nl

Pulp (@welovepulp) March 2, 2023

Η ίδια μοιράστηκε τα δυσάρεστα νέα για τον θάνατό του σε μια ανάρτηση στο Instagram την Πέμπτη 2 Μαρτίου, γράφοντας: «Μετά από τρεις μήνες στο νοσοκομείο, παλεύοντας με όλη του τη δύναμη και την αποφασιστικότητα, είμαστε συγκλονισμένοι και συντετριμμένοι που αποχαιρετήσαμε τον λαμπρό, όμορφο σύζυγό μου, Στιβ Μακέι».

‘And tell me when the spaceship lands 'cause all this has just got to mean something’

Steve Mackey pic.twitter.com/4MYlReMZwz

— Massive Attack (@MassiveAttackUK) March 2, 2023

«Ο Στιβ πέθανε σήμερα, μια απώλεια που άφησε εμένα, τον γιο του Marley, τους γονείς του Kath και Paul, την αδερφή Michelle και πολλούς φίλους του, συντετριμμένους. Ο Στιβ ήταν ο πιο ταλαντούχος άνθρωπος που γνώρισα ποτέ, ένας εξαιρετικός μουσικός, παραγωγός, φωτογράφος και σκηνοθέτης».

Και συνέχισε: «Θα ήθελα να εκφράσω τις ειλικρινείς ευχαριστίες μου σε όλο το προσωπικό του NHS που εργάστηκε ακούραστα για τον Στιβ. Θα του λείψει πέρα ​​από λόγια. Η οικογένεια έχει ζητήσει ιδιωτικότητα αυτή τη στιγμή».

Ο Μακέι εντάχθηκε στους Pulp το 1989, συμβάλλοντας για πρώτη φορά στο τρίτο άλμπουμ τους Separations. Συνέχισε να παίζει σε όλα τα επόμενα άλμπουμ τους, συμπεριλαμβανομένων των Different Class και His ‘n’ Hers, τα οποία θεωρούνται κορυφαία σημεία της Britpop σκηνής των μέσων της δεκαετίας του ’90.

«Ο φίλος και πολυαγαπημένος μας μπασίστας Στιβ Μακέι πέθανε σήμερα» ανέφερε το συγκρότημα στον επίσημο λογαριασμό του στο instagram, στη λεζάντα μιας φωτογραφίας του μουσικού να αναρριχάται σε ένα βουνό των Άνδεων, κατά την περιοδεία τους στη Νότια Αμερική το 2012.

«Ο Στιβ ήταν κάποιος που υλοποιούσε τα σχέδια, στη ζωή του και στο συγκρότημα, και θα θέλαμε να πιστεύουμε ότι επιστρέφει σε αυτά τα βουνά για το επόμενο στάδιο της περιπέτειάς του», πρόσθεσαν οι Pulp.

Τα τελευταία χρόνια ο Μακέι συνεργαζόταν με καλλιτέχνες όπως οι Florence + the Machine και Arcade Fire. Ο αρχηγός των Pulp Τζάρβις Κόκερ ανακοίνωσε πρόσφατα μια νέα περιοδεία για το επόμενο καλοκαίρι, όμως ο Στιβ Μακέι είχε δηλώσει ότι δεν θα επέστρεφε στο συγκρότημα γιατί ήθελε να συνεχίσει άλλα σχέδια «στη μουσική, τον κινηματογράφο και τη φωτογραφία».

Διαβάστε επίσης:

Ταινίες Πρώτης Προβολής: Κωμωδία τρόμου, ερωτικό δράμα και «Το Ήσυχο Κορίτσι»

Ντέιβιντ Μπόουι: Το «Aladdin Sane» έγινε 50 χρονών – Μεγάλη έκθεση στο Λονδίνο

Επανεκδίδονται τα βιβλία του Τζέιμς Μποντ – «Μαχαίρι» στις ομοφοβικές και σεξιστικές εκφράσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πέθανε, Pulp,pethane, Pulp