Πέθανε η Σινέντ Ο’Κόνορ σε ηλικία 56 ετών

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών η διάσημη ιρλανδή τραγουδίστρια Σινέντ Ο’ Κόνορ.

Η Σινέντ Ο’ Κόνορ είχε γνωρίσει μεγάλη επιτυχία τη δεκαετία του 1990, με τη συγκλονιστική διασκευή της στο «Nothing Compares 2 U» του Πρινς.

Πέθανε ένα χρόνο μετά την αυτοκτονία του 17χρονου γιου της, Shane, ο οποίος είχε δραπετεύσει από νοσοκομείο ενώ βρισκόταν υπό επιτήρηση για να μην δώσει τέλος στη ζωή του.

«Με μεγάλη μας θλίψη, ανακοινώνουμε τον θάνατο της

αγαπημένης μας Σινέντ», αναφέρει η οικογένεια της εκλιπούσης σε μια λιτή ανακοίνωση, ζητώντας παράλληλα από τα μέσα ενημέρωσης να σεβαστούν αυτήν τη δύσκολη στιγμή.

Γεννημένη στο προάστιο Γκλεναγκίρι του Δουβλίνου, το 1966, η Σινέντ Ο’ Κόνορ πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια. Οι γονείς της χώρισαν όταν ήταν 8 ετών και είχε αποκαλύψει πως την κακοποιούσε συστηματικά η μητέρα της.

Sinead O’Connor, acclaimed Dublin singer, dies aged 56 https://t.co/00uq4SjSHr

— The Irish Times (@IrishTimes) July 26, 2023

Δεν δίσταζε να προκαλεί την κοινή γνώμη με τις τοποθετήσεις της σε διάφορα ζητήματα. Τον Οκτώβριο του 1992 είχε σκίσει μια φωτογραφία του πάπα Ιωάννη Παύλου Β’ στη διάρκεια εμφάνισής της στην τηλεοπτική εκπομπή «Saturday Night Live». Το 2018 ασπάστηκε το Ισλάμ και άλλαξε το όνομά της σε Σουχάντα.

Αντιμετώπιζε κατά καιρούς σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας, ενώ είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει.

Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Λίο Βαράντκαρ εξέφρασε μέσω ανάρτησής του στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter) τη θλίψη του για τον χαμό της Σινέντ Ο’ Κόνορ, υπογραμμίζοντας πως «η μουσική της αγαπήθηκε σε όλον τον κόσμο και το ταλέντο της ήταν απαράμιλλο». «Συλλυπητήρια στην οικογένειά της, στους φίλους της και σε όλους όσοι αγάπησαν τη μουσική της», αναφέρει ο ιρλανδός πρωθυπουργός.

Διαβάστε επίσης:

Σικελία: Αυτοκίνητα περνούν μέσα από φλόγες -Κάηκε σπίτι την ώρα κηδείας με το φέρετρο μέσα

Κέβιν Σπέισι: Αθώος για όλες τις κατηγορίες σεξουαλικών επιθέσεων – Ξέσπασε σε κλάματα

Βέλγιο: Εντοπίστηκαν ανθρώπινα μέλη μέσα σε ψυγείο που πέταξαν σε κανάλι

Keywords
Τυχαία Θέματα