ΠΑΣΟΚ: Σε ποιες περιφέρειες «ποντάρει» ο Ανδρουλάκης – Δεύτερος στην περιφέρεια και μάχη για την Αττική

Με τις ευρωεκλογές να γίνονται σε ακριβώς ένα μήνα έχουν αρχίσει και οι πολιτικές στοχεύσεις σχεδόν σε όλα τα κόμματα. Το ΠΑΣΟΚ, θέλοντας την 2η θέση στην κάλπη της 9ης Ιουνίου, γνωρίζει πολύ καλά ότι το «μεγάλο ατού» είναι η περιφέρεια.

Να εδραιωθεί στην 2η θέση

Ήδη από τις εκλογές του Ιουνίου

το ΠΑΣΟΚ είχε καταφέρει να είναι δεύτερο κόμμα σε πολλές περιφέρειες. Η «επαρχία» δείχνει να είναι το μεγάλο ατού του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος πραγματοποιεί στοχευμένες περιοδείες. Χθες Τετάρτη βρέθηκε στην Κρήτη όπου στις τελευταίες εθνικές εκλογές του Ιουνίου ήρθε συνολικά δεύτερο κόμμα με ποσοστό 20,77% (έναντι 19% του ΣΥΡΙΖΑ που βρέθηκε τρίτος). Οι διαφορές ήταν μάλιστα πολύ μεγαλύτερες στους τρεις από τους τέσσερις νομούς, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το Λασίθι, όπου η Χαριλάου Τρικούπη συγκέντρωσε 25,58% και η Κουμουνδούρου μόλις 14,62%. Παρομοίως, στο Ρέθυμνο το ΠΑΣΟΚ έπιασε το ακόμη υψηλότερο 25,71% με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 18,71% και στο Ηράκλειο 22,98% με 20,52%. Το μεγάλο «στοίχημα» είναι τα Χανιά καθώς στην περιοχή το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη μετρήθηκε στο 11,21% βλέποντας την πλάτη του ΣΥΡΙΖΑ με 18,44%. Στην… μάχη της Κρήτης θέλει να έρθει δεύτερος με διαφορά από την 3η θέση.

Κινητοποίηση του κομματικού μηχανισμού

Η αισιοδοξία για τη δεύτερη θέση και την αύξηση του ποσοστού του κόμματος δεν έχουν να κάνουν μόνο με την τόνωση του ηθικού ψηφοφόρων και υποψηφίων: είναι έντονη η πίστη για την κατάληψη της δεύτερης θέσης. Σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουν στα χέρια τους στην Χαριλάου Τρικούπη αυτή τη στιγμή το κόμμα δείχνει να «πιάνει» τους στόχους του, ωστόσο πρέπει να διατηρήσει τις αντοχές του για να πειστούν οι αναποφάσιστοι να προσέλθουν στις κάλπες και να το ψηφίσουν. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η ενίσχυση της ήδη υπάρχουσας δυναμικής στην περιφέρεια της Ελλάδας, η οποία θα γίνει με την επαναδραστηριοποίηση των στελεχών του κόμματος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου το ΠΑΣΟΚ έχει βαθιές ρίζες. «Εμείς θέλουμε μια Ευρώπη της αλληλεγγύης των λαών και όχι μια Ευρώπη του γαλλογερμανικού άξονα. Γι’ αυτό πρέπει να συμμετέχουμε σε αυτές τις δημοκρατικές διαδικασίες, ώστε να καθορίζουμε εμείς το μέλλον μας και όχι να το καθορίζουν άλλοι», είναι άλλωστε και το μήνυμα του Νίκου Ανδρουλάκη για τη σημασία των επικείμενων ευρωπαϊκών εκλογών

Υπάρχει απάντηση στο «Μητσοτάκης ή χάος»

Στη Χαριλάου Τρικούπη βλέποντας ότι δημιουργείται ένα κλίμα από τη Νέα Δημοκρατία και τον πρωθυπουργό πως το δίλημμα της κυβέρνησης θα είναι «Μητσοτάκης ή χάος», απαντούν σ’ αυτό λέγοντας πως «αν το ΠΑΣΟΚ είναι δεύτερο, στο ερώτημα “Μητσοτάκης ή χάος” η απάντηση θα είναι: ισχυρή, σοβαρή αντιπολίτευση και κυβερνητική επιλογή αύριο».

Διαβάστε επίσης:

MI6: Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις εξοπλίζουν τους πυραύλους Kh-101 με δεύτερη κεφαλή

Πέθανε ο Steve Albini: Ήταν ο θρυλικός παραγωγός των Nirvana, Pixies και PJ Harvey

Επιχείρηση σκούπα της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ – Με μπουλντόζες διαλύουν οδοφράγματα και σκηνές φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών (Videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΠΑΣΟΚ, Ανδρουλάκης – Δεύτερος, Αττική,pasok, androulakis – defteros, attiki