ΠΑΣΟΚ: Όλο το παρασκήνιο της Κεντρικής Επιτροπής – Τα χαμόγελα, τα μηνύματα και οι αιχμές σε Ανδρουλάκη

Το στίγμα του για την επόμενη μέρα μετά και την καθιέρωση του ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, επιχείρησε να δώσει από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Υπόσχεση για νίκες

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι «οι δημοσκοπήσεις

είναι η φωτογραφία της στιγμής. Εμείς, όμως, δεν μαζεύουμε άλμπουμ φωτογραφιών, αλλά έχουμε στόχο να κερδίσουμε τη Νέα Δημοκρατία», ενώ παράλληλα έστειλε μήνυμα προς όλα τα στελέχη για αγώνα. «Θα ξαναέχουμε τη δημοκρατική παράταξη πρωταγωνιστή των εξελίξεων στην πατρίδα μας. Έχουμε χρέος να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να έχει αξιόμαχο αντίπαλο η συντηρητική παράταξη», ανέφερε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.

Για ακόμα μία φορά απέκλεισε συμφωνίες κορυφής ξεκαθαρίζοντας: «δεν επιλέγουμε τις εύκολες και ατελέσφορες συγκολλήσεις κορυφής, αλλά τον δύσκολο, κοπιαστικό, στέρεο δρόμο των κοινωνικών συμμαχιών με αρχές, αξίες και πολιτικές θέσεις. Είναι ο μόνος στέρεος δρόμος, όπως έχει αποδείξει και η πρόσφατη ιστορία…». Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκλεισε την ομιλία του υποσχόμενος νίκες.

Δεν έλειψαν οι αιχμές

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και όταν τον λόγο πήραν τα στελέχη του κόμματος, δεν έλειψαν και οι αιχμές ακόμα και προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Αρχικά, ιδιαίτερα αιχμηρός εμφανίστηκε ο Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος έχει εκλεγεί για 8η συνεχή φορά δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών.

Μιλώντας προς τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν προετοιμάστηκε κατάλληλα για την τοπική αυτοδιοίκηση καθώς «τα όργανα του δεν συνεδρίασαν όπως κάνουμε εμείς σήμερα». «Αφήσαμε την κυβέρνηση να κάνει τα δικά», είπε ο δήμαρχος Νέαπολης – Συκεών καταχειροκροτούμενος, ενώ κλείνοντας εξέφρασε τον φόβο του πως πολλά νέα ή και παλαιότερα στελέχη μπορεί να «επιδείξουν αλαζονεία και εγωϊσμό με την άνοδο που παρατηρείται στις δημοσκοπήσεις».

«Ενστάσεις» Ρέππα

Το δικό του τόνο εκφράζοντας και μερικούς από τους «Παπανδρεϊκούς» ήθελε να αφήσει ο Δημήτρης Ρέππας ο οποίος «πέταξε» κάποια καρφιά προς τον Νίκο Ανδρουλάκη και τις επιλογές του. Ο πρώην Υπουργός σχολίασε την κίνηση του Νίκου Ανδρουλάκη να κρατήσει την έδρα της Θεσσαλονίκης, λέγοντας πως «δεν ήταν καλό σημάδι», ενώ παράλληλα παραξένευσε με την κριτική που άσκησε περί «θολής γραμμής» που εξέφραζε το ΠΑΣΟΚ λίγο πριν τις εκλογές του Μαΐου καθώς, όπως υποστήριξε, ο κ. Ρέππας δεν ήταν σαφές ότι το κόμμα του δε θα στήριζε μία κυβέρνηση με κορμό τη Νέα Δημοκρατία. Προς το κλείσιμο της ομιλίας ζήτησε να πραγματοποιηθεί εκδήλωση προς τιμήν του Ανδρέα Παπανδρέου στην οποία θα μιλήσουν και οι πρώην Πρωθυπουργοί Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου.

Ο κ. Ρέππας ζήτησε να δημιουργηθούν ιστοσελίδες με την πορεία του ΠΑΣΟΚ από την μεταπολίτευση και μετά οι οποίες όμως όπως είπε θα έχουν και τα «κακά» και τα «καλά» σημεία των διακυβερνήσεων του κόμματος. «Να κατοχυρώσουμε» ηλεκτρονικά το «Μαύρη Βίβλος».gr και «Πράσινη Βίβλος».gr στο δρόμο προς τις εκλογές, υποστήριξε.

«Γκρίνια» για τον χρόνο

Με τα όργανα του κόμματος να μην συνεδριάζουν και πολύ συχνά δεν έλειψαν και οι γκρίνιες για τον «χρόνο» των ομιλιών. Το προεδρείο έκανε συνεχώς συστάσεις προς τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής να τηρήσουν το χρόνο – κάτι που δεν έγινε – ενώ παράλληλα υπήρξε και γκρίνια για το γεγονός ότι πολλοί απ’ όσους είχαν εγγραφεί για να μιλήσουν περίμεναν αρκετή ώρα.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Στελέχη καλούν την ομάδα Αχτσιόγλου να ξεκαθαρίσει τη στάση της, αλλιώς «δεν έχει τσίπα, αναζητά πώς θα πλήξει το κόμμα»

ΣΥΡΙΖΑ: Ολοκληρώθηκε η Πανελλαδική σύσκεψη των 6+6 – «Δεν διαμορφώνονται συνθήκες συμβίωσης με την παρούσα ηγετική ομάδα»

«Βούρκος είναι να διαστρεβλώνεις μια φράση και να συντονίζεις ψηφιακό λιντσάρισμα», απαντά ο Ηλιόπουλος σε όσους του επιτέθηκαν

Keywords
Τυχαία Θέματα