ΠΑΣΟΚ για Εξεταστική μνημονιών:« Να έρθει πρώτος μάρτυρας ο Καραμανλής»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρώτο μάρτυρα τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή προτείνει να κληθεί το ΠΑΣΟΚ στην Εξεταστική Επιτροπή για τα μνημόνια σε μακροσκελή ανακοίνωσή του.

Μεταξύ αυτών που θα κληθούν προτείνει – μεταξύ άλλων - και κορυφαίους παράγοντες της Ευρώπης, οι οποίοι διαδραμάτισαν ενεργό ρόλο στο πρώτο μνημόνιο όπως ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζ.Κ. Γιούνκερ, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο πρόεδρος

της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, αλλά και προκάτοχοί τους, όπως ο Ζ.Κ. Τρισέ και ο Ντ. Στρος Καν.

Το ΠΑΣΟΚ έχει, ήδη, επεξεργαστεί τον πρώτο κατάλογο των προσώπων που θεωρεί απολύτως αναγκαίο να κληθούν στην εξεταστική επιτροπή για τις τέσσερις ενότητες που περιλαμβάνει η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα θεωρεί ότι πρέπει να κληθούν:

Όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που άσκησαν κυβερνητικά καθήκοντα, με επικεφαλής τον Ευάγγελο Βενιζέλο, θα ζητήσουν να εμφανισθούν ενώπιον της επιτροπής.

Ιδιαίτερη, όμως, σημασία έχει η εμφάνιση προσώπων που φαίνεται να περιβάλει με εμπιστοσύνη η σημερινή κυβέρνηση και έπαιξαν καταλυτικό ρόλο ιδίως την περίοδο Οκτώβριος 2009- Ιούνιος 2011.

ΠΑΣΟΚΕξεταστικήμνημόνιαΣΥΡΙΖΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα