Παρέμβαση Τσίπρα για τις άθλιες συνθήκες στο «Κολαστήριο» των φυλακών Κορυδαλλού - Σε απεργία πείνας οι κρατούμενοι

ΠΟΛΙΤΙΚΗΕΛΛAΔΑ

Με τους αρμόδιους υπουργούς Δικαιοσύνης και Υγείας επικοινώνησε ο Αλέξης Τσίπρας και ζήτησε να βρεθεί άμεσα λύση για το «Κολαστήριο» των Φυλακών Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον Νίκο Παρασκευόπουλο και τον Ανδρέα Ξανθό και ζήτησε ενημέρωση για το θέμα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι υπουργοί

τον ενημέρωσαν ότι εξετάζουν μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος και ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε αυτά να ανακοινωθούν άμεσα.

Οι άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο Νοσοκομείο οδήγησαν τους ασθενείς να ξεκινήσουν από χθες απεργία πείνας, ενώ απείχαν για 22 μέρες από τη φαρμακευτική τους αγωγή ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνθήκες κράτησης.

Μέσα από τον λογαρισμό στο twitter @kolastirio οι κρατούμενοι επανέφεραν στη δημοσιότητα το πρόβλημα το οποίο δεν είναι τωρινό, ωστόσο παραμένει άλυτο παρά τις εκκλήσεις τους εδώ και χρόνια.

Από τη μεριά τους και οι χρήστες του twitter ανέβασαν φωτογραφίες από το "νοσοκομείο" των φυλακών σε μια προσπάθεια να πιέσουν για λύση.

ΣΕ ΑΠΕΡΓΊΑ ΠΕΊΝΑΣ ΚΑΤΕΒΑΊΝΟΥΝ ΣΉΜΕΡΑ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΊΣ ΤΟΥ @kolastirio ΜΕΤΑ ΑΠΌ 22ΗΜΈΡΕΣ ΑΠΟΧΉ ΑΠΌ ΤΑ ΦΆΡΜΑΚΑ @dromografos @enikos_gr @tsapanidou

— ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΟΥ (@kolastirio) December 7, 2015

Days of Greek #democracy #kolastirio pic.twitter.com/f1PP1t56HQ

— Souidos (@Souidos) December 7, 2015

Images from Korydallos Prison Infirmary #kolastirio pic.twitter.com/sEgZht175b

— ₯ Αντί-Νοικοκύρης ® (@The_Broken_Loop) December 7, 2015

Το "νοσοκομείο"-κολαστήριο @atsipras στον Κορυδαλλό #kolastirio #tsipras_ert #enikos #ellinofreneia pic.twitter.com/gqkGEaEekA

— Chric (@chric23) December 7, 2015

#Grecia (2015) los derechos humanos son violados en la enfermeria de la prisión de #Korydalos #Kolastirio pic.twitter.com/HfpecGUdfH

— ★ νέα εξέγερση Ⓐ (@PregonAcrata) December 7, 2015

σε αυτές τις συνθήκες ζουν άνθρωποι μετά από 20 αιώνες πολιτισμού ντροπή μας #Kolastirio . pic.twitter.com/EgMExMleQH

— άτακτος (@33_3_3) December 7, 2015

Mirad, esto es @kolastirio, la prision hospital en #Grecia, donde se deja morir a los presos pic.twitter.com/YcDV366O4D #tsipras_ert

— ★ νέα εξέγερση Ⓐ (@PregonAcrata) December 7, 2015

κολαστήριοΤσίπραςπαρέμβασηκρατούμενοιασθενείςφυλακές ΚορυδαλλούHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα