«Παράθυρο» για παραίτηση της κυβέρνησης σε ενδεχόμενο «ναι» στο δημοψήφισμα από το Νίκο Παππά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αιχμές κατά των δανειστών αλλά και κατά της αντιπολίτευσης άφησε ο υπουργός Επικρατείας για την παραπληροφόρηση αναφορικά με το δημοψήφισμα.

Παράλληλα άφησε να διαφανεί πως η κυβέρνηση θα παραιτηθεί αν υπερισχύσει το «ναι» στο δημοψήφισμα. «Ο υποφαινόμενος και η κυβέρνηση δεν εξελέγησαν για να εφαρμόσουν μνημόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Κανείς

δεν μπορεί να κινδυνολογεί μπροστά σε μια δημοκρατική διαδικασία», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, μιλώντας στο MEGA, κατηγορώντας για ψεύδη τους πιστωτές, ενώ παράλληλα εκτίμησε ότι με το «όχι» του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα, η Ελλάδα θα έχει μια καλύτερη συμφωνία με τους δανειστές.

Ο κ. Παππάς ξεκαθάρισε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να συζητήσει με τους εταίρους αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δεχτεί ότι προϋπόθεση για συζήτηση είναι η ακύρωση του δημοψηφίσματος.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι ο λαός αντιμετωπίζει με υποδειγματική ψυχραιμία τη δυσκολία που κάποιοι επέλεξαν να προκαλέσουν και διαβεβαίωσε ότι οι τράπεζες θα είναι ανοιχτές την Τρίτη μετά το δημοψήφισμα.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στο τραπεζικό σύστημα, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε πως η κυβέρνηση ήταν προετοιμασμένη αλλά κατηγόρησε για «θεσμικό εκτροχιασμό» το Eurogroup. «Ήταν ο μοναδικός τρόπος να διασφαλίσουμε τη φερεγγυότητα των τραπεζών», είπε, ενώ επισήμανε ότι η επιβολή Capital controls ήταν η μοναδική επιλογή, προκειμένου να εγγυηθούν οι καταθέσεις των πολιτών.

Όπως υποστήριξε ο κ. Παππάς, καθώς περνούν οι μέρες θα πληθαίνουν οι φωνές οι οποίες θα συμβάλουν στο να αποφευχθούν τα ακραία σενάρια, ενώ κατηγόρησε για τρομολαγνεία συγκεκριμένα κέντρα.

Νίκος ΠαππάςΔημοψήφισμαΚυβέρνησηΤράπεζεςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα