Πανελλαδική Συνδιάσκεψη ΣΥΡΙΖΑ: Επιχείρηση συσπείρωσης μέσω κυβερνητικού προγράμματος

Το νέο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το «παράλληλο» κυβερνητικό πρόγραμμα παρουσιάζεται σήμερα, κατά τη δεύτερη μέρα της πανελλαδικής συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθηναϊδα. Στην ουσία πρόκειται για ένα πλαίσιο που θα θέτει άμεσες, συγκεκριμένες και υλοποιήσιμες προτεραιότητες τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση θα μπορεί να παλέψει εντός του μνημονιακού πλαισίου.

Αυτό

ήταν και το πνεύμα της τοποθέτησης του Ευκλείδη Τσακαλώτου χθες κατά την πρώτη μέρα της συνεδρίασης , τοποθέτηση η οποία περιείχε κριτική για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης, ενώ παράλληλα έδωσε το στίγμα για την εντός μνημονίου διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Στοιχεία αυτοκριτικής είχε και η ομιλία Τσίπρα ο οποίος σημείωσε πώς: Κόμμα με πολλά κέντρα αποφάσεων δεν είναι κόμμα. Κόμμα όπου η φυσική ηγεσία είναι κάπου αλλού και όχι στα όργανα δε μπορεί να λειτουργήσει». Και διευκρίνισε «το λέω αυτοκριτικά».

Η παρέμβαση Τσακαλώτου πάντως, ήταν αυτή που έδειξε να συγκρατεί μέλη της Κεντρικής Επιτροπής τα οποία ανήκουν στην κίνηση των 53 και αμφιταλαντεύονται σχετικά με τη στάση που θα κρατήσουν (αν δηλαδή, θα αποχωρήσουν από τα όργανα ή και το κόμμα, ή αν θα μείνουν και θα δώσουν τη μάχη, όπως λένε). Σε κάθε περίπτωση, πολλοί εξ αυτών αναμένουν την ολοκλήρωση της Συνδιάσκεψης προκειμένου να αποφασίσουν τι θα πράξουν, ενώ θέτουν και προϋποθέσεις και συγκεκριμένα α) να μην υπάρξουν μετεκλογικές συνεργασίες με ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ, β) να συμφωνηθεί ένα πρόγραμμα το οποίο θα παρουσιάζει σχέδιο απεμπλοκής απ’ το μνημόνιο, γ) να μην υπάρξουν υποψηφιότητες που θα «προσβάλλουν» το κόμμα, δ)να αποδειχθεί έμπρακτα ο σεβασμός της ηγεσίας στο κόμμα.

Ύστερα από την αποχώρηση της Αριστερής Πλατφόρμας από το κόμμα και τους τριγμούς που προκάλεσε στην οργανωτική δομή του κόμματος, η ηγεσία επιχειρεί να ανεβάσει την πολύ χαμηλή συσπείρωση του κόμματος και να ανακόψει τις διαρροές από την πιο φιλική προς αυτήν τάση των 53 από την οποία προέρχεται και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, εκ των πρωταγωνιστών της σύναψης της συμφωνίας με τους δανειστές υπό το επιχείρημα ότι υπάρχουν στοιχεία για τα οποία υπάρχουν περιθώρια να δοθεί μάχη το επόμενο διάστημα, ακόμη κι εντός του μνημονίου.

Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν το απόγευμα. Με δεδομένο ότι το σώμα της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης δεν αποτελεί όργανο επομένως δε μπορεί να λάβει αποφάσεις αναμένεται να υπάρξει μια συμβουλευτική ψήφος από τους βουλευτές και τα στελέχη των Νομαρχιακών Επιτροπών που μετέχουν στη συνδιάσκεψη, ενώ χωριστά θα ψηφίσουν τα μέλη του καθοδηγητικού οργάνου, δηλαδή της Κεντρικής Επιτροπής η οποία έχει την αρμοδιότητα να λάβει απόφαση επί του προγράμματος, το οποίο πάντως όπως είπε χθες από το βήμα ο Δημήτρης Βίτσας, στη συνέχεια θα εμπλουτιστεί.

Δείτε εδώ το νέο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑπαράλληλο πρόγραμμαΠανελλαδική ΣυνδιάσκεψηΑλέξης ΤσίπραςΕυκλείδης ΤσακαλώτοςFiles: shedio_programmatos_syriza_v_08-2015_1.pdfHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα