Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας: 3.478 νεκροί από την αρχή του πολέμου – 471 θύματα στο νοσοκομείο Αλ Αχλί

Τουλάχιστον 3.478 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 12.000 τραυματίστηκαν στη Λωρίδα της Γάζας από ισραηλινά χτυπήματα από τις 7 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε την Τετάρτη το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Το υπουργείο ανέφερε επίσης ότι 471 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην έκρηξη στο νοσοκομείο Αλ Αχλί στην πόλη της Γάζας την Τρίτη. 

Ο

βομβαρδισμός του νοσοκομείου είναι ένα από τα χειρότερα εγκλήματα πολέμου που έχουν γίνει ως τώρα.

Ο ισραηλινός στρατός αμέσως μετά την επίθεση στο νοσοκομείο ανακοίνωσε ότι είχε προειδοποιήσει ότι θα έπρεπε να έχει εκκενωθεί το νοσοκομείο. Συγκεκριμένα, στις 9.37 το βράδυ (τοπική ώρα), το live blog της αραβικής σελίδας του Aljazeera, επικαλούμενο εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού έγραψε: «ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ: Είχαμε προειδοποιήσει να εκκενωθεί το Νοσοκομείο των Βαπτιστών (Αλ-Αχλί) και άλλα 5 νοσοκομεία για να μην μπορεί να τα χρησιμοποιεί ως καταφύγια η Χαμάς».

Την ύπαρξη αυτής της προειδοποίησης επιβεβαίωσε η διοίκηση το νοσοκομείου Αλ Αχλί, ανακοινώνοντας ότι υπήρχε απειλή πως αν δεν εκκενωθεί το νοσοκομείο θα το βομβάρδιζαν.

Ωστόσο ήταν απολύτως αδύνατη η εκκένωση ενός νοσοκομείου σε τέτοιες συνθήκες και με τόσους ασθενείς. Όχι μόνο γιατί ούτως ή άλλως τα νοσοκομεία υποτίθεται ότι δεν μπορούν να είναι στρατιωτικοί στόχοι, αλλά και γιατί δεν υπήρχε πουθενά αλλού  όπου θα μπορούσαν να μετακινηθούν χιλιάδες ασθενείς και οι συγγενείς τους.

Διαβάστε επίσης:

Μεσανατολικό: Το «πράσινο φως» του Μπάιντεν στον Νετανιάχου και η πρόταση της Αιγύπτου για γκέτο Παλαιστινίων στην έρημο (videos)

Γαλλία: Εκκενώθηκε ξανά το ανάκτορο των Βερσαλλιών μετά από απειλή για βόμβα

Γαλλία: Εκκενώθηκαν έξι αεροδρόμια μετά από απειλές για βόμβα (videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας, 3 478, – 471, Αλ Αχλί,palaistiniako ypourgeio ygeias, 3 478, – 471, al achli