Οπαδική βία: Άμεση εφαρμογή των μέτρων που ανακοινώθηκαν

Ευρεία σύσκεψη, με θέμα την εφαρμογή των κυβερνητικών μέτρων κατά της οπαδικής βίας, τα οποία εξήγγειλε την Τετάρτη (16.8.2023) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Αρχικά έγινε σύσκεψη υπό τον υπουργό Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος ενημέρωσε για το νέο πλαίσιο την ηγεσία και τους επιτελείς της αστυνομίας .

Ακολούθησε σύσκεψη υπό τον αρχηγό της Αστυνομίας, αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο, παρουσία του γενικού γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Μάνου Λογοθέτη, με την συμμετοχή

– μεταξύ άλλων- και των διευθυντών των περιφερειακών διοικήσεων που εδρεύουν μεγάλες ΠΑΕ και υπάρχουν γήπεδα.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν να υποβάλουν όλοι οι αρμόδιοι αξιωματικοί προτάσεις που θα πρέπει να περιέχει ο νέος αθλητικός νόμος. Για τον ρόλο της αστυνομίας, τις αρμοδιότητες και τις υποχρεώσεις της, καθώς και τα μέσα που πρέπει να της διατεθούν για την εφαρμογή των μέτρων κατά των χούλιγκαν.

Υπενθυμίζουμε ότι στα μέτρα που ανακοινώθηκαν περιλαμβάνεται η κατάργηση των συνδέσμων ενώ ο έλεγχος ταυτοπροσωπίας στις θύρες των οργανωμένων οπαδών περνάει στην Αστυνομία και θα γίνονται αιφνιδιαστικοί έλεγχοι τόσο στα γήπεδα όσο και στις κερκίδες ενώ και στον τομέα της πρόληψης, έμφαση θα δοθεί στην άντληση πληροφοριών.

Διαβάστε επίσης:

Υπό έλεγχο η φωτιά σε βυτιοφόρο με γκάζι στην Αθηνών-Κορίνθου – Εκτροπή της κυκλοφορίας (Video)

Νέα Φιλαδέλφεια: Νέες αιχμές Οικονόμου για την ΕΛ.ΑΣ. – Προαναγγέλλει απομάκρυνση κι άλλων αξιωματικών (video)

Καλπάκης: Ο Μητσοτάκης εμφανίστηκε μετά από δέκα ημέρες αφωνίας για να εξαγγείλει μέτρα που ήδη ισχύουν

Keywords
Τυχαία Θέματα