Ολοκληρώθηκε το Eurogroup – Καμία άλλη συζήτηση μέχρι το δημοψήφισμα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χωρίς αποφάσεις ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης η οποία εξέτασε το ελληνικό αίτημα για διετή συμφωνία με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) για την πλήρη κάλυψη των χρηματοδοτικών της αναγκών και με ταυτόχρονη αναδιάρθρωση του χρέους.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής του Eurogroup Γιερούν Ντάισελμπλουμ, αποφασίστηκε να μην γίνουν περεταίρω συζητήσεις μέχρι τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος

της Κυριακή.

Ο ίδιος σημείωσε ότι οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης «τέθηκαν υπόψη» του Eurogroup, αλλά η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα με δεδομένη την θέση της κυβέρνησης υπέρ του «ΟΧΙ» οδήγησε στην λήξη του προγράμματος χθες.

Τέλος εξέφρασε τη λύπη του για την κατάσταση στην Ελλάδα, με δεδομένη, «την ισχυρή αποφασιστικότητα των Ελλήνων να παραμείνουν στην Ευρώπη και το ευρώ, κάτι στο οποίο έχουν την πλήρη στήριξή μας».

«Οι Ευρωπαίοι είπαν ότι η ελληνική πρόταση είναι στη σωστή κατεύθυνση, αλλά ζητούν περισσότερα στοιχεία ως προς το δημοσιονομικό αποτέλεσμα της πρότασης», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης.

ΕurogroupαίτημαΕλλάδαΔημοψήφισμαHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα