Όλοι εναντίον όλων στη ΝΔ: Αντικρουόμενες εκτιμήσεις των υποψηφίων για την επόμενη ημέρα - Όλα τα βλέμματα στην ΚΕΦΕ της Δευτέρας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε νέα συνεδρίαση της ΚΕΦΕ που θα πραγματοποιηθεί στη μία το μεσημέρι της Δευτέρας στα γραφεία της ΝΔ θα καταβληθεί προσπάθεια να ξεκινήσει εκ νέου η διαδικασία για τον επανακαθορισμό ημερομηνίας εκλογών αλλά και την εξεύρεση νέας εταιρείας που θα φέρει επιτυχώς σε πέρας τη διαδικασία.

Μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής πάντως παρέμενε άγνωστη η στάση που θα τηρήσει ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής και

επικεφαλής της ΚΕΦΕ Ανδρέας Παπαμιμίκος, την παραίτηση του οποίου έχουν ζητήσει και οι τέσσερις υποψήφιοι αρχηγοί του κόμματος - οι οποίοι ωστόσο διατυπώνουν διαφορετικές εκτιμήσεις για την επόμενη ημέρα της ΝΔ.

Αναλυτικά:

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ζητά να τηρηθεί το καταστατικό και να συνεδριάσει εκ νέου άμεσα η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) για να καθορίσει νέα ημερομηνία εκλογών σε σύντομο χρονικό διάστημα. Άγνωστο παραμένει αν ο Ανδρέας Παπαμιμίκος θα υποβάλει την παραίτησή του όπως του έχει ζητηθεί. Σε αυτή την περίπτωση, σύμφωνα με το καταστατικό της ΝΔ, χρέη προέδρου της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής αναλαμβάνει ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννης Πλακιωτάκης.

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ζητήσει ουσιαστικά την παραίτηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και έχει προτείνει τη Μαριέτα Γιαννάκου για να αναλάβει τα διαδικαστικά μέχρι τις εκλογές. Την παραίτηση του κ. Μειμαράκη έχει ζητήσει και ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος και πρότεινε να υπάρξει μια συνάντηση των τεσσάρων ακόμα και σήμερα, κάτι που δεν έγινε πάντως αποδεκτό.

Τέλος, ο Άδωνις Γεωργιάδης ζητά να κλείσουν άμεσα οι διαδικασίες για εκλογή του νέου προέδρου αφήνοντας αιχμές για τη σημερινή κατάσταση. Αργά το απόγευμα ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ κ. Πλακιωτάκης ζήτησε την άμεση σύγκληση της ΚΕΦΕ για να δρομολογηθούν οι διαδικασίες.

"Παρών" η Μαριέττα Γιαννάκου

"Επιφυλάσσομαι να απαντήσω βλέποντας την αποδοχή ή όχι. Δεν έχω αντίρρηση ως στέλεχος που είμαι από την πρώτη στιγμή στη Νέα Δημοκρατία να βοηθήσω”, σχολίασε το στέλεχος του κόμματος και υποργός της κυβέρνησης Καραμανλή, Μαριέττα Γιαννάκου, αναφορικά με την πρόταση Μητσοτάκη για ορισμό της ίδιας ως προσωρινής προέδρου του κόμματος.

Άμεση σύγκλιση της ΚΟ ζητούν 14 βουλευτές και 2 ευρωβουλευτές

Δεκατέσσερις βουλευτές και δύο ευρωβουλευτές της ΝΔ, με επιστολή τους προς τους τέσσερις υποψήφιους προέδρους και τον γραμματέα της ΚΟ του κόμματος Γιάννη Πλακιωτάκη, ζητούν την άμεση σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

«Είναι υποχρέωση μας ως βουλευτές της ΝΔ να συζητήσουμε και να διασφαλίσουμε εμείς την ομαλή ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας», αναφέρουν στο κείμενο της επιστολής.

Την εν λόγω επιστολή υπογράφουν οι εξής:

Λευτέρης Αυγενάκης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Αθανάσιος Δαβάκης, Θεόδωρος Φορτσάκης, Μαρία Αντωνίου, Χρήστος Μπουκώρος, Κωνσταντίνος Βλάσσης, Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, Στέργιος Γιαννάκης, Γιώργος Γεωργαντάς,Ελίζα Βόζενμπεργκ, Βασίλης Γιόγιακας, Μαρία Σπυράκη, Γιώργος Κασαπίδης και Χρήστος Κέλλας.

Πλακιωτάκης: Άμεση σύγκλιση της ΚΕΦΕ, "γνωρίζουμε τους υπεύθυνους"

Την άμεση σύγκληση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, ακόμα και σήμερα, ζήτησε ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ δήλωσε ότι το τεχνικό πρόβλημα που προέκυψε σήμερα είναι απαράδεκτο και πλήγωσε την εικόνα και το κύρος της παράταξης.

«Παρότι γνωρίζουμε τους υπεύθυνους δεν είναι ώρα καταλογισμού ευθυνών. Προτείνω την άμεση σύγκληση, ακόμα και απόψε, του αρμόδιου οργάνου», δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης.

ΝΔεκλογέςεπόμενη ημέραΕμφύλιοςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα