Οκτώβρης στο «Βρυσακι»

Advertorial

1.Open Call: Ραντεβού με τον Άλλον

Βλέπεις, είπε, είναι οι Άλλοι

και δεν γίνεται Αυτοί χωρίς Εσένα

και δε γίνεται μ' Αυτούς χωρίς Εσύ

Βλέπεις, είπε, είναι οι Άλλοι

και ανάγκη πάσα να τους αντικρίσεις

η μορφή σου αν θέλεις ανεξάλειπτη να 'ναι

και να μείνει αυτή

Οδυσσέας Ελύτης

Μας φοβίζει, μας θυμώνει, μας αμφισβητεί. Μας κάνει να χαμογελάμε και να αισθανόμαστε δυνατοί. Η ιστορία μας είναι η ιστορία του Άλλου. Κι έχουμε Ραντεβού μαζί του, τον Δεκέμβριο στο Βρυσάκι.

Από τις 5 μέχρι 30 Δεκεμβρίου, εκθέσεις, προβολές,

θεατρικές παραστάσεις, performances, βιωματικά εργαστήρια, ανοικτές συζητήσεις είναι μερικές από τις δράσεις που θα φιλοξενήσουμε.

Φυσικά, είστε όλοι καλεσμένοι στο Ραντεβού μας αυτό:

Απευθύνουμε ανοικτή πρόσκληση σε καλλιτέχνες & ομάδες από όλα τα φάσματα της Τέχνης να συμμετάσχουν με τον δικό τους, η κάθε μία, τρόπο.

Απευθύνουμε ταυτόχρονα την πρόσκλησή μας σε ακαδημαϊκούς και ομάδες φοιτητών που από την σκοπιά της επιστήμης τους (Φιλοσοφίας, Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας κ.α) θα προσεγγίσουν την έννοια της Ετερότητας.

Δεχόμαστε τις προτάσεις σας στο [email protected]

Υποβολές προτάσεων: Από 30 Οκτωβρίου έως 11 Νοεμβρίου 2016.

Διάρκεια θεματικού κύκλου: Από 5 έως 30 Δεκεμβρίου 2016

Για περισσότερες πληροφορίες: 2103210179

2. Έκθεση ζωγραφικής: #1

"Κάθε φορά που λερώνω τα χέρια μου με χρώμα, κάθε πιτσιλιά που στεγνώνει πάνω τους με κάνει να αισθάνομαι πως κάτι καθαρό και ειλικρινές γεννιέται. Ζούμε σε μια εποχή που τα μάτια μας σκοτεινιάζουν συχνά ,μεγαλύτερη δύναμη όμως έχει η ματιά μας και αυτό που προσπαθούμε να εντοπίσουμε για να μας λυτρώσει από ότι μας βαραίνει. Ελπίζω να χρωμάτισα την ψυχή σας και να ακούμπησα απαλά τις σκέψεις σας."

Ο Γιώργος Κανονίδης είναι αυτοδίδακτος καλλιτέχνης και ζωγραφίζει όσα χρόνια θυμάται τον εαυτό του. Γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα στις 30 Σεπτεμβρίου 1978 και από την οικογένεια του είχε πάντα την απόλυτη ελευθερία να εκφράζει τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες.
Είχε γίνει αντιληπτή από νωρίς η κλίση του στην ζωγραφική και είχε την απαραίτητη ενθάρρυνση και υποστήριξη.

Η έμπνευση για τον ίδιο βρίσκεται καθημερινά γύρω του, παντού. Στο φως της ημέρας ,στην φύση , στο σκοτάδι, στην εναλλαγή συναισθημάτων σε έναν ήχο. Επηρεασμένος από τον αφηρημένο εξπρεσιονισμό παντρεύει τις χρωματικές του επιλογές με τις συναισθηματικές καταστάσεις με αποτέλεσμα να αποκαλύπτεται η δράση στα μάτια του θεατή. Παρατηρεί συνέχεια και πειραματίζεται συνεχώς , σε κάθε προσπάθεια του βουτάει στο χάος όπως λέει για να πιάσει έστω μια στιγμή μοναδική ,όχι ρεαλιστική και σύντομη. Αυτό επαναλαμβάνετε μέχρι να ανακουφίσει την λύσσα του για έκφραση και δημιουργία.

Είναι η πρώτη του ατομική έκθεση ωστόσο ήδη κάποια από τα έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Εγκαίνια: Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Διάρκεια έκθεσης: Από 30 Σεπτεμβρίου έως 6 Οκτωβρίου

Κάθε μέρα, 12.00- 20.00

3. Σεμινάριο Μακιγιάζ με την Αγγελική Ανεζίρη

Η Αγγελική Ανεζίρη από πολύ μικρή ηλικία έδειξε την κλίση της στις καλές τέχνες και ιδιαίτερα στη ζωγραφική η οποία διαμόρφωσε την προσωπικότητά της και προσδιόρισε από πολύ νωρίς την τελική επαγγελματική της επιλογή. Παρακολούθησε σεμινάρια φωτογραφίας που την βοήθησε πολύ να έχει μια ολοκληρωμένη άποψη για την γυναίκα ενώ παράλληλα σπούδασε αισθητική και επαγγελματικό μακιγιάζ. Παρακολουθεί εξειδικευμένα σεμινάρια κι ενημερώνεται για νέα προϊόντα και τεχνικές..

Έχει κάνει το μακιγιάζ σε φωτογραφήσεις, σε video clip καλλιτεχνών, σε events ομορφιάς, σε θέατρα (θεατρική παράσταση Annie) κ.α

Έχει διδάξει σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια σαν καθηγήτρια επαγγελματικού μακιγιάζ. Με κίνητρο την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς των γυναικών, αναδεικνύει το μοναδικό προσωπικό στυλ της κάθε γυναίκας.

Το σεμινάριο μακιγιάζ περιλαμβάνει:

ΦωτοσκιάσειςΜορφολογία Προσώπου - Διορθώσεις - ΙδιομορφίεςΕξουδετέρωση ΔυσχρωμιώνΤοποθέτηση Make UpΤοποθέτηση ΠούδραςΤοποθέτηση ΡουζΤεχνική Μακιγιάζ Ματιών (Banana - Smokey Eye - Lamda - Αντιστροφή)Περιποίηση - Μακιγιάζ ΦρυδιώνΜακιγιάζ Χειλιών - ΔιορθώσειςContouringΠρωινό ΜακιγιάζΑπογευματινό ΜακιγιάζΒραδινό ΜακιγιάζΝυφικό ΜακιγιάζΚαθαρισμός προϊόντων

Ημερομηνίες συναντήσεων: Σάββατα 1/10, 8/10, 15/10 & 22/10

Ώρα: 12.00 - 14.00

Κόστος για τις 4 συνατήσεις: 20€ + ΦΠΑ τον μήνα

Κρατήσεις: 210 3210179

4. Έκθεση ζωγραφικής: Δίπολα

Ατομική έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Καραπάνου

Όταν ο άνθρωπος θριαμβεύει απέναντι στη φύση. Μέσα από την φουτουριστική ματιά και διάθεση του Γιάννη Καραπάνου, δημιουργούνται εικόνες με το δίπολο φως-σκοτάδι να έχει έντονη παρουσία. Ένα δίπολο που άλλοτε μοιάζει να συνυπάρχει και άλλοτε να μάχεται. Σε μια διαδρομή που ο καλλιτέχνης προσπαθεί να δώσει μορφή στις σκέψεις του, το φως είναι εκείνο που στο τέλος υπερισχύει.

Ο Γιάννης Καραπάνος γεννήθηκε στο Μεσολλόγι, μεγάλωσε στην Αθήνα και έχει κάνει σπουδές στην Πληροφορική. Είναι αυτοδίδακτος ζωγράφος και τα δύο τελευταία χρόνια ασχολείται με τη ζωγραφική. Η έκθεση ''Δίπολα" είναι η πρώτη του ατομική έκθεση.

Διάρκεια έκθεσης: Από Τετάρτη 12 Οκτωβρίου έως Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Ώρες: 12.00-20.00, καθημερινά

Πληροφορίες: 210 3210179

5. Μαθήματα Φαλούν Ντάφα

Το Φάλουν Ντάφα, γνωστό επίσης και ως Φάλουν Γκόνγκ, είναι μια αρχαία εξάσκηση νου και σώματος βασισμένη στις αρχές της αλήθειας, καλοσύνης και ανεκτικότητας. Η άσκηση καλλιέργειας έχει τις ρίζες της βαθιά μέσα στον πολιτισμό της Ασίας όπου η καλλιέργεια του ήθους και της αρετής ήταν προϋπόθεση για τους μαθητές οποιασδήποτε σοβαρής μελέτης.

Έναρξη μαθημάτων: Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Ώρα: 11.30-13.00, κάθε Δευτέρα

Τηλέφωνο: 210 3210179

ΒρυσάκιεκδηλώσειςσεμινάριαΟκτώβρηςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα