Οικογένεια από αγριογούρουνα βγήκε για βόλτα στη Θεσσαλονίκη (Photos)

ΕΛΛAΔΑ

Τους τελευταίους μήνες ανενόχλητα συνεχίζουν τις βόλτες τους τα αγριογούρουνα σε περιοχές της Θεσσαλονίκης. Προβληματισμό έχει προκαλέσει οτι τα αγριογούρουνα εμφανίστηκαν σε κατοικημένες περιοχές της πόλης.

Αγέλη αγριογούρουνων εντοπίστηκε στα Πεύκα.Να σημειωθεί πως ήδη από το καλοκαίρι, λόγω των καθημερινών καταγγελιών από δημότες για πρόκληση ζημιών από τα αγριογούρουνα που αναζητούν τροφή,

εστάλησαν επιστολές από δήμους της Θεσσαλονίκης προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του δασαρχείου, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος. Επίσης, αξίζει να αναφερθεί πως, στη διάρκεια του χρόνου, τα αγριογούρουνα πολλαπλασιάζονταν διαρκώς. Έκτός από την περιοχή των Πεύκων, αγριογούρουνα κυκλοφορούν και άλλες περιοχές, όπως το Πανόραμα.

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στην ομάδα του facebook «Θεσσαλονίκη - Τα Καλά, τα Στραβά και τα Ανάποδα» με το παρακάτω σχόλιο:«Αγριογούρουνα για βοσκή στα Πεύκα Θεσσαλονίκης...»

Λίγα λόγια για τον αγριόχοιρο

Ο αγριόχοιρος είναι παμφάγο ζώο. Τρέφεται κυρίως με βελανίδια, κάστανα, διάφορα φρούτα και καρπούς, ρίζες, και βολβούς τα οποία βγάζει σκάβοντας το έδαφος. Οι επιδρομές του είναι συχνές σε καλλιέργειες με πατάτες, παντζάρια και καλαμπόκια, ιδίως όταν οι καρποί είναι σε γαλακτώδη ακόμα μορφή. Το διαιτολόγιο συμπληρώνεται με μύκητες (μανιτάρια), σκουλήκια, σαλιγκάρια, προνύμφες εντόμων, έντομα, αμφίβια, ερπετά, τρωκτικά, αυγά εδαφόβιων πτηνών αλλά και ψοφίμια.

Ζει στις πυκνές καλυμμένες περιοχές στο δάσος, σε μητριαρχικά οργανωμένες αγέλες. Σε αυτές τις οικογενειακές ομάδες αποκλείονται τα μεγάλα αρσενικά. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, παραμένει κρυμμένο στη φωλιά του και βγαίνει για τροφή κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Πηγή: seleo.gr

αγριογούρουναΘεσσαλονίκηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα