Οι Βρετανοί το ξανασκέφτονται - 3.500.000 υπογραφές για νέο δημοψήφισμα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έχουν ξεπεράσει τα 3,5 εκατ. οι υπογραφές που ζητούν τη διεξαγωγή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για το εάν πρέπει η όχι η Βρετανία να παραμείνει στην ΕΕ, γράφει το CNN.

Η έκκληση για δεύτερο δημοψήφισμα έχει προσελκύσει εκατομμύρια υπογραφές, αμέσως μετά το σοκ

που προκλήθηκε από την απόφαση της περασμένης Πέμπτης για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ καθώς όπως τονίζουν το αποτέλεσμα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να χαρακτηριστεί καταλυτικό υπέρ της εξόδου.

Ένα νέο δημοψήφισμα πρέπει να διενεργηθεί, λέει η έκκληση καθώς το αποτέλεσμα υπέρ της εξόδου ή της παραμονής είναι μικρότερο από το 60% και η συμμετοχή είναι μικρότερη από το 75%. Στο δημοψήφισμα της Πέμπτης το ποσοστό υπέρ της εξόδου άγγιξε το 52% με την συμμετοχή να ανέρχεται στο 72%.

Οι υπογραφές συγκεντρώνονται στο επίσημο site της κυβέρνησης, η συμμετοχή έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο με αποτέλεσμα το site σε τουλάχιστον μία περίπτωση να πέσει.

Κάθε αίτημα που συγκεντρώνει περισσότερες από 100.000 υπογραφές αξιολογείται από την αντίστοιχη επιτροπή, η οποία αποφασίζει για το εάν θα σταλεί στο κοινοβούλιο για διαβούλευση. Η επικεφαλής της επιτροπής, βουλευτής Helen Jones, σε δήλωσή της, τόνισε ότι σε συνάντηση των μελών της επιτροπής αυτή την εβδομάδα θα αποφασιστεί εάν το αίτημα σταλεί στο κοινοβούλιο.

Brexitδημοψήφισμα ΒρετανίαΒρετανίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα