Οι συριακές ένοπλες δυνάμεις με την υποστήριξη της ρωσικής αεροπορίας προωθούνται στην Παλμύρα

ΚΟΣΜΟΣ

Αεροπορικές επιδρομές στα περίχωρα της αρχαίας πόλης της Παλμύρας, στην έρημο της κεντρικής Συρίας, πραγματοποίησε η ρωσική πολεμική αεροπορία, όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, "τα πλήγματα των ρωσικών ελικοπτέρων και αεροσκαφών επέτρεψαν στις ένοπλες δυνάμεις του καθεστώτος να προωθηθούν και πλέον βρίσκονται σε απόσταση 4 χιλιομέτρων νότια και δυτικά της Παλμύρας".

Η Παλμύρα βρίσκεται από τον Μάιο του 2015 υπό τον έλεγχο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας της

Συρίας επιβεβαίωσε ότι "ο συριακός στρατός, χάρη στους βομβαρδισμούς ρωσικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων έθεσε υπό τον έλεγχό του έναν λόφο στα δυτικά της Παλμύρας, μετά από σκληρή μάχη με το ΙΚ".

Αν οι συριακές δυνάμεις καταφέρουν να ανακαταλάβουν την Παλμύρα, μια πόλη-μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, "θα πρόκειται για μια σημαντική νίκη, αφού έτσι θα ανοίξει ο δρόμος προς τα σύνορα με το Ιράκ", σημείωσε το Παρατηρητήριο.

Ο υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας Νικολάι Πανκόφ προειδοποίησε ότι η Μόσχα θα συνεχίσει τα αεροπορικά πλήγματα εναντίον "στόχων των τρομοκρατών" στη Συρία, παρά την αποχώρηση μεγάλου μέρους των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων από τη χώρα αυτή.

ΣυρίαΈνοπλες ΔυνάμειςΡωσίαμαχητικάΠαλμύραHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα