Οι πιο... εκνευριστικές τάσεις της βιομηχανίας κινητών τηλεφώνων

ΚΟΣΜΟΣ

Όσο περνά ο καιρός τόσο τα κινητά τηλέφωνα μοιάζουν με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τουλάχιστον σε επίπεδο δυνατοτητών.

Οι επεξεργαστές τους γίνονται όλο και πιο ισχυροί, οι οθόνες όλο και πιο ευκρινείς, οι εφαρμογές τους όλο και πιο κοντά σε αυτές που παρέχει ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Ωστόσο, οι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων παρουσιάζουν τάσεις που κάθε άλλο παρά ευχάριστες είναι για τους χρήστες. Αντιθέτως, προκαλούν παράπονα και εκνευρισμό.

Οι χειρότερες "αμαρτίες" των κατασκευαστών,

σύμφωνα με πολλά εξειδικευμένα ΜΜΕ, αλλά και πολλούς χρήστες, είναι οι παρακάτω:

-Θυσία της μπαταρίας για να επιτευχθεί λεπτή συσκευή: οι περισσότεροι κατασκευαστές υπερηφανεύονται για το πόσο λεπτές είναι πλέον οι συσκευές smartphones. Ωστόσο, για να... αδυνατίσει το προφίλ του κινητού, γίνονται σχεδιαστικές "θυσίες" με βασικότερη τη μπαταρία, η οποία συχνά είναι μικρή για το μέγεθος της οθόνης και για τις δυνατότητες της συσκευής. Πολλοί χρήστες θα δέχονταν μια συσκευή δύο-τρία χιλιοστά πιο χοντρή, αν αυτό τους διασφάλιζε μεγαλύτερη μπαταρία.

-Κατάργηση του βύσματος των ακουστικών: την αρχή έκανε η Apple, ωστόσο, δεν αργεί η ώρα που όλοι οι κατασκευαστές θα καταργήσουν το βύσμα για τα ακουστικά, ισχυριζόμενοι σχεδιαστικές ανάγκες, πιο λεπτή συσκευή, αδιαβροχοποίηση κλπ. Και, ναι μεν υπάρχουν ακουστικά bluetooth, ωστόσο, πολύς κόσμος θέλει να μπορεί να χρησιμοποιεί τα ήδη υπάρχοντα ενσύρματα hands-free.

-Πληθώρα εφαρμογών: το φαινόμενο αυτό ενδημεί περισσότερο στις συσκευές Android, όπου οι κατασκευαστές επιδιώκουν να διαφοροποιηθούν από τις εφαρμογές που παρέχει η Google, με αποτέλεσμα πολλές συσκευές να έρχονται φορτωμένες με δέκαδες -συχνά άχρηστες ή αλληλοκαλυπτώμενες- εφαρμογές, γεγονός που μπερδεύει τους χρήστες και ενίοτε κάνει το τηλέφωνο "βαρύ".

-Εσκεμμένη αχρηστία: δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο φαινόμενο αλλά έχει αρχίσει να παρατηρείται: μετά από τα δύο χρόνια, το τηλέφωνο αρχίζει να παρουσιάζει συμπτώματα "κόπωσης" ή και υλικές ζημιές, ενώ πριν λειτουργούσε καλά. Πολλοί χρήστες υποψιάζονται ότι κάποιοι κατασκευαστές το κάνουν εσκεμμένα, προκειμένου να υποχρεώσουν στην αγορά νέας συσκευής, αν και ακόμα δεν υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις για κάτι τέτοιο.

κινητά τηλέφωναsmartphonesκατασκευαστέςχρήστεςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα