Οι γεμάτες νόημα εμφανίσεις του Αλέξη Τσίπρα και το χατίρι Τασούλα στη Ζωή για το γραφείο της στη Βουλή

Όποιος πίστευε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα ρίξει… μαύρη πέτρα πίσω του και θα αρχίσει πρόωρες διακοπές μετά την αποχώρησή του από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον διαψεύδεται.

Ο πρώην πρωθυπουργός δεν παρεμβαίνει βέβαια στα τρέχοντα και πολύ σοβαρά θέματα των διαδικασιών για τη διαδοχή του στο κόμμα. Αλλά φροντίζει να δηλώνει με ένα τρόπο «παρών».  

Την περασμένη εβδομάδα πήγε τουλάχιστον δύο φορές στην Κουμουνδούρου,

εμφανίστηκε το Σάββατο στο κλείσιμο και την ψηφοφορία επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ενώ συνεργάτες του είναι σε διαβουλεύσεις με το προεδρείο της Βουλής για το γραφείο που θα έχει στο κοινοβούλιο ως πρώην πρωθυπουργός.

Μαθαίνω επίσης ότι αρχίζουν να τον επισκέπτονται συχνά στο Σούνιο στενοί του φίλοι και ορισμένα στελέχη, ενώ περνά ώρες και με μέλη της οικογενείας του, όπως η αδελφή του, Ζανέτ, η οποία μάλιστα έκανε και μία ανάρτηση στο… φουμπού, με νόημα. Τύπου «στο κάθε τέλος εποχής… ξεκινάει το καινούργιο», με πολλούς υπαινιγμούς και κωδικοποιημένα μηνύματα.

Δεν μπορώ να σας πω τι θα κάνει στην πορεία, αλλά αυτό για το οποίο σας διαβεβαιώνω είναι πως δεν πρόκειται να ακολουθήσει την τακτική του Κώστα Καραμανλή – όπερ σημαίνει ότι θα μιλά συχνότερα. Πολύ συχνότερα, για την ακρίβεια. Πάρα πολύ συχνότερα…

Τα παράδοξα με τα γραφεία στη Βουλή

Μιας που πιάσαμε τα της Βουλής, οφείλω να σας πω ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν παίρνει και το καλύτερο γραφείο στο κτήριο. Ο πρόεδρος Τασούλας αποφάσισε να του δώσει το γραφείο που είχε η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά. Από συμβολικής άποψης έχει ενδιαφέρον, καθώς ο Αλέξης έκανε ανοίγματα στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, αλλά το γραφείο δεν είναι και σε καλή κατάσταση – το λέω κομψά.

Αφήστε που είναι περίεργο, που δεν πήρε γραφείο κάποιου άλλου πρώην πρωθυπουργού, όπως θα ήταν το εθιμικά σωστά.

Το μόνο διαθέσιμο γραφείο πρώην πρωθυπουργού ήταν εκείνο του Κώστα Σημίτη και αντί να δοθεί στον κ. Τσίπρα, δόθηκε στη… Ζωή Κωνσταντοπούλου!

Για την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας με τους 8 βουλευτές, είχε αρχικά προβλεφθεί το γραφείο του Γιάνη Βαρουφάκη. Όταν όμως το είδε η Ζωή έκανε τέτοιο σαματά, που ο Τασούλας δεν της αρνήθηκε το χατίρι και της παραχώρησε εκείνο που χρησιμοποιούσε ο Σημίτης.

Για την ιστορία ο άλλοτε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ μετά βίας δέχθηκε να μετακομίσει στο κτήριο της Αμαλίας. Απαίτησε μάλιστα να του μεταφέρουν στο νέο γραφείο και τα έπιπλα (της Βουλής παρακαλώ, όχι δικά του), που είχε όλα αυτά τα χρόνια στο κεντρικό κτήριο. Με ευγενικό τρόπο, αν και μέσα στη (λογική) δυσφορία, οι υπηρεσίες της Βουλής, του το αρνήθηκαν.

Για να έχετε μία ολοκληρωμένη εικόνα πάντως τα καλύτερα γραφεία πρώην, τα έχουν οι Αντώνης Σαμαράς και ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο Σαμαράς ήταν και… τυχερός, καθώς πήρε αυτό που είχε απαιτήσει ο Απόστολος Κακλαμάνης ως πρώην πρόεδρος της Βουλής. Υπερπολυτελές, με άπλετο χώρο και με προσωπική τουαλέτα παρακαλώ! Ωραίος ο Απόστολος και large.

Α, μην το ξεχάσω. Το γραφείο του Βαρουφάκη κατέληξε στον Βασίλη Στίγκα των Σπαρτιατών. Ο δε Δημήτρης Νατσιός της ΝΙΚΗΣ πήρε εκείνο που χρησιμοποιούσε ο Γιάννης Δραγασάκης, ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα αυτά τα γραφεία είναι στο ισόγειο του κτηρίου.

Νίκος Ανδρουλάκης και Δημήτρης Κουτσούμπας είναι οι μοναδικοί πολιτικοί αρχηγοί που δεν ζήτησαν γραφείο στο ισόγειο και εγκαταστάθηκαν στους πάνω ορόφους.

Διαβάστε επίσης:

Η «νέα» Νέα Δημοκρατία και το… εκσυγχρονιστικό όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Η παραλίγο κρίση με Φλωρίδη και η απορία που θα κρίνει πολλά για τη σχέση του με την κυβέρνηση…

Πόπη Τσαπανίδου: Το άδοξο τέλος μίας σύντομης πολιτικής καριέρας και ένα σενάριο για τη… διάδοχό της!

Keywords
Τυχαία Θέματα