«Όχι» στους πολιτικούς «Μεσσίες» από το ΚΚΕ

Στο μήνυμα πως ο λαός πρέπει να γίνει ο «πρωταγωνιστής των εξελίξεων» και να μην περιμένει από πολιτικούς «Μεσσίες» επέμεινε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ και τα Χριστούγεννα, και συγκεκριμένα κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε τη Δευτέρα στη «Στέγη Γερόντων» της Μητρόπολης Φθιώτιδας στη Στυλίδα.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε πως «για να έρθει ο ίδιος ο λαός, οι εργαζόμενοι και οι πραγματικές σύγχρονες ανάγκες τους στο

προσκήνιο» δεν μπορούν να περιμένουν από κάποιους πολιτικούς «Μεσσίες». Αντίθετα στη βαρβαρότητα, τη βία, την καταστολή, την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, χρειάζεται η συλλογική εναντίωση συλλογικά, «ως συλλογικότητες, ως εργατικό λαϊκό κίνημα, ως λαός». Το ΚΚΕ, τόνισε, «μπαίνει μπροστά σε αυτά, όπως λέει και το σύνθημά μας “μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό”, στον δρόμο της ανατροπής, των πραγματικών αλλαγών με ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ παντού, σε όλες τις μάχες».

Ο Περισσός εν όψει νέων τσουχτερών ανατιμήσεων στα αγαθά από τον Ιανουάριο, επικεντρώνει στο θέμα της ακρίβειας. Καλεί τους εργαζόμενους να απορρίψουν τη «χαμοζωή με κουπόνια» και να επιλέξουν τη συμπόρευση με το ΚΚΕ για τη διεκδίκηση της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών τους. Όσον αφορά τα κυβερνητικά μέτρα για την ακρίβεια («καλάθι του νοικοκυριού», market pass), το ΚΚΕ τα καταγγέλλει ως κοροϊδία και «σταγόνα στον ωκεανό», καθώς θεωρεί ότι δεν προσφέρουν καμία στήριξη στο εισόδημα, το οποίο σαρώνει ο πληθωρισμός, αλλά την ίδια ώρα ενισχύουν τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, εν προκειμένω τους «σουπερμαρκετάδες».

Ταυτόχρονα υπογραμμίζει τις διαχωριστικές γραμμές του με τα άλλα κόμματα, αρχής γενομένης από τις τροπολογίες που κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα και απέρριψε, όπως ήταν αναμενόμενο, η κυβέρνηση, αλλά δεν στήριξαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛΛ. Ο λόγος, υποστηρίζουν τα στελέχη του ΚΚΕ, είναι ότι οι τροπολογίες αυτές θίγουν ουσιαστικά τα κέρδη των μεγάλων ομίλων, τα οποία δεν αγγίζουν τα μέτρα της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ επανακατέθεσε τροπολογία για την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης για όλους τους συνταξιούχους, την επαναφορά του 13ου – 14ου μισθού για τους δημόσιους υπαλλήλους, καθώς και τροπολογία για την κατάργηση ΦΠΑ και ΕΦΚ σε είδη ευρείας κατανάλωσης και καύσιμα.

Μιλώντας στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος σημείωσε πως «ο λαός πρέπει να βάλει στο στόχαστρο τους πραγματικούς υπαίτιους της κρίσης», δηλαδή «την πολιτική που εφάρμοσαν τα προηγούμενα χρόνια όλες οι κυβερνήσεις και συνίσταται στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, την “πράσινη μετάβαση”, τη συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τον πόλεμο, το τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων για φθηνή εργατική δύναμη που εξυπηρετεί το κεφάλαιο και τη φοροεπιδρομή».

Διαβάστε επίσης:

Ασφαλιστικά… πάνω και κάτω

ΣΥΡΙΖΑ: Σκληρή πόλωση με κυβέρνηση, τακτική συσπείρωσης εντός

«Πόλεμος» με τους «φιλελεύθερους πολυτελείας»

Keywords
Τυχαία Θέματα