Ο Βαρουφάκης είναι για το ΠΑΣΟΚ ο πιο αδύναμος κρίκος της κυβέρνησης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τον Γιάννη Βαρουφάκη αποφάσισε να στοχοποιήσει το ΠΑΣΟΚ που δεν περνά μέρα να μην σχολιάσει ή ειρωνευτεί κάποια κίνηση του. Σε οργισμένη ανακοίνωση του το μεσημέρι της Πέμπτης το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, τον κατηγορεί για "αντιδημοκρατικό ατόπημα της συκοφαντίας των προηγούμενων κυβερνήσεων τη στιγμή που δέχεται να υποστεί η χώρα νέο μνημόνιο", με αφορμή συνέντευξή του το βράδυ της Τετάρτης 11 Μαρτίου. Επίσης τον κατηγορεί

ότι έχασε τα 11 δις από το Ταμείο Χρηματοδοτικής Στήριξης και "παρακαλεί κάθε εβδομάδα τον Ντράγκι για μικρή αύξηση του ELA", ενώ επιδείνωσε μέσα σε λίγες εβδομάδες όλα τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας. Τέλος τον καταγγέλλει ότι κάνει διαπραγμάτευση χωρίς να έχει μελετήσει σε βάθος πως έγιναν οι προηγούμενες διαπραγματεύσεις και τι αποτελέσματα είχαν.

Στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι στην παρούσα φάση η κοινωνία δεν "ακούει", ούτε συμμερίζεται τις αιτιάσεις, τις καταγγελίες και τις επισημάνσεις της λόγω αντιμνημονιακών αντανακλαστικών, πιστεύουν ωστόσο ότι ο Γιάννης Βαρουφάκης είναι ο αδύναμος κρίκος της κυβέρνησης και επισημαίνουν ότι σε λίγο καιρό όταν θα κοπάσει ο εκλογικός θρίαμβος, που επέφερε εντυπωσιακή πολιτική αλλαγή, οι πολίτες θα κρίνουν και θα συγκρίνουν τα χειροπιαστά αποτελέσματα των προσδοκιών και θα εναντιωθούν σε μια παταγώδη διάψευση των προεκλογικών εξαγγελιών.

Στη Χαριλάου Τρικούπη, παρότι υπάρχουν κάποιοι με αντίθετη άποψη που επισημαίνουν ότι είναι χαμένος χρόνος η συνεχής και άοκνη προσπάθεια υπεράσπισης της πολιτικής των προηγούμενων χρόνων αφού κρίθηκε σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις, εμμένουν ότι μετά το καλοκαίρι και αν δεν έχει συμβεί κάποιο δυστύχημα στην οικονομία της χώρας, οι πολιτικές συνθήκες θα είναι πολύ διαφορετικές και μετά από 9 μήνες η συγκυβέρνηση θα κριθεί αντικειμενικά από τους ψηφοφόρους για τις επιδόσεις τους.

Νέα μετωπική δε κατά της κυβέρνησης αναμένεται να εξαπολύσει αύριο Παρασκευή 13 Μαρτίου στις 11 το πρωί ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την εναρκτήρια ομιλία του στην κοινή κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Γραμματείας της Δημοκρατικής Παράταξης, με θέμα την πορεία προς το πολιτικό - προγραμματικό Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:

Υπάρχουν πολιτικές συμπεριφορές που έχει ιστορικά αποδειχθεί ότι μπορεί να είναι και γραφικές και επικίνδυνες ταυτόχρονα. Αυτή είναι η περίπτωση του κ. Βαρουφάκη που ενεργεί σε συνεννόηση με τον κ. Τσίπρα που τον επέλεξε και τον ανέχεται. Στην χθεσινοβραδινή πολλοστή τηλεοπτική του εμφάνιση, ερωτώμενος για τον ορυμαγδό ανοικτών επιθέσεων που δέχεται από τους ομολόγους του, αντί να προσπαθήσει να δώσει μια ουσιαστική απάντηση που προστατεύει το εθνικό συμφέρον και δίνει κάποια στοιχειώδη προοπτική, περίεπεσε και πάλι στο βαρύ αντιδημοκρατικό ατόπημα να συκοφαντήσει τις προηγούμενες κυβερνήσεις και όλους τους προκατόχους του.

Όλοι ήσαν «προσκυνημένοι», «υποτεταγμένοι», έτοιμοι να δεχθούν τις επιθυμίες της γερμανικής κυβέρνησης!

Αυτά λέει ο υπουργός Οικονομικών:

- που υπέγραψε την παράταση της κύριας σύμβασης χρηματοοικονομικής διευκόλυνσης, δηλαδή του προγράμματος / μνημονίου, χωρίς έγκριση της Βουλής και τώρα κρύβει το κείμενο που υπέγραψε από τη Βουλή και ιδίως από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ,

- που του πήραν μέσα από τα χέρια τα 11 δις του ΤΧΣ και τα έθεσαν υπό τον αποκλειστικό έλεγχο του EFSF,

- που εκλιπαρεί κάθε εβδομάδα την ΕΚΤ και τον κ. Ντράγκι για μια μικρή αύξηση του ELA και οδηγεί σε αδιέξοδο το ελληνικό τραπεζικό σύστημα,

-που πήγε τη χώρα πίσω, βαθύτερα στο τρέχον μνημόνιο και μετά στο μνημόνιο 3,

- που επιδείνωσε μέσα σε λίγες εβδομάδες όλα τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας.

Αυτά λέει ο υπουργός που εγκατέλειψε μέσα σε λίγες ημέρες την προσπάθεια παραμετρικής βελτίωσης του χρέους, δηλαδή την αξιοποίηση των αποφάσεων του 2012.

Αυτός λοιπόν ο υπουργός που, μέσα στον ναρκισσισμό του, είναι προφανές ότι δεν έχει αίσθηση της ευθύνης του για τη βαθιά και μακροπρόθεσμη ζημιά που κάνει στη χώρα.

Βαυκαλίζεται δε ότι κάνει διαπραγμάτευση, αντί με συστολή να μελετήσει το πώς έγινε η πραγματική διαπραγμάτευση υπό τραγικές συνθήκες, διαπραγμάτευση που έφερε το πιο ευνοϊκό δάνειο που έχει λάβει ποτέ χώρα, μαζί με το μεγαλύτερο κούρεμα και τη ριζικότερη αναδιάρθρωση χρέους στα διεθνή χρονικά.

ΠΑΣΟΚΒαρουφάκης
Keywords
Τυχαία Θέματα