Ο τζιχάντι Τζον είναι όντως ο Εμουάζι, λέει πρώην μέλος του ISIS – «Τον είδα να σκοτώνει»

Είναι το «μεγάλο αφεντικό» - Εκτελούσε μόνο ξένουςΚΟΣΜΟΣ

Ένα πρώην μέλος του ISIS, που υποστηρίζει ότι ήταν αυτόπτης μάρτυρας στην εκτέλεση του Ιάπωνα ομήρου της τζιχαντιστικής οργάνωσης, επιβεβαιώνει ότι ο εκτελεστής «τζιχάντι Τζον» είναι όντως ο Μοχάμεντ Εμουάζι.

Ο Σαλέχ, όπως αυτοσυστήθηκε, ανέφερε σε δημοσιογράφο του Sky News ότι ο εκτελεστής, του οποίου το μασκοφορεμένο πρόσωπο έχει γίνει σήμα κατατεθέν του Ισλαμικού Κράτους, είναι ο 26χρονος

Λονδρέζος.

Πρόκειται για τον «πρωτοεκτελεστή» ξένων ομήρων και γι’ αυτό έχει μεγάλη επιρροή στο εσωτερικό της οργάνωσης, που όλοι τον φοβούνται και τον σέβονται.

Μιλώντας από την Τουρκία, όπου και κατέφυγε για να γλιτώσει από τον ISIS, ο Σάλεχ εξήγησε σε σπαστά Αγγλικά ότι στρατολογήθηκε από το Ισλαμικό Κράτος για να πείθει τους ομήρους ότι είναι ασφαλείς. Πρόκειται δε για το μόνο άτομο που παραδέχεται ότι έχει δει τον Εμουάζι να σκοτώνει.

«Όταν σκότωσε τον Κέντζι Γκότο (τον Ιάπωνα όμηρο), είδα την εκτέλεση από κάποια απόσταση.

«Μετά την εκτέλεση, τρία ή τέσσερα άτομα ήρθαν και παρέλαβαν το πτώμα και το τοποθέτησαν σε ένα αυτοκίνητο. Μετά από αυτό, ο Τζον έφυγε προς διαφορετική κατεύθυνση.

«Το μεγάλο αφεντικό ήταν εκεί. Τούρκοι έλεγαν «βάλε αυτή την κάμερα εκεί, άλλαξε το σκηνικό εκεί», αλλά ο Τζον ήταν το μεγάλο αφεντικό. Συνέχεια έλεγε «γρήγορα, γρήγορα, πρέπει να τελειώσουμε”. Όλοι τον σέβονταν. Μόνο έδινε διαταγές, που οι άλλοι εκτελούσαν.»

Προσπαθώντας να εξηγήσει τον σεβασμό με τον οποίο τον περιέβαλαν όλα τα μέλη του ISIS αναφέρει:

«Ίσως είναι λόγω του μαχαιριού. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς είναι τόσο σκληρός. Ο καθένας μπορεί να σκοτώσει και όλοι θα τον σεβαστούν. Ένας οποιοσδήποτε Σύριος που συμμετέχει στον ISIS μπορεί να σκοτώσει. Όμως ξένους μόνο ο Τζον».

Ο Σάλεχ ισχυρίζεται ότι οι ξένοι όμηροι των οποίων η εκτέλεση κινηματογραφήθηκε από τον ISIS, είχαν υποβληθεί σε μια σειρά εικονικών εκτελέσεων μέχρι η διαδικασία να τους φαίνεται οικεία. Αυτό εξηγεί γιατί οι περισσότεροι όμηροι εμφανίζονταν ψύχραιμοι πριν την εκτέλεση, στα βίντεο που δημοσιοποιήθηκαν.

«Μου έλεγαν, πες τους ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, πρόκειται απλώς για ένα βίντεο, δεν θα σας σκοτώσουμε. Θέλουμε μόνο να αποτρέψουμε την κυβέρνησή σας από το να εισβάλει στη Συρία. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με εσάς. Είστε απλώς επισκέπτες», τους έλεγαν.

«Οπότε δεν ανησυχούσαν. Πάντα τους έλεγα “μην ανησυχείτε, δεν πειράζει, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για εσάς”. Αλλά στο τέλος ήξερα ότι θα πεθάνουν».

Υπενθυμίζεται ότι ο Εμουάζι μεγάλωσε στο βορειοδυτικό Λονδίνο και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Γουεστμιστερ με πτυχίο στον προγραμματισμό, πριν μεταβεί στη Συρία το 2013 και ενταχθεί αργότερα στον ISIS.

τζιχαντιστέςISISαποστάτηςΕμουάζιεκτελέσεις
Keywords
Τυχαία Θέματα