Ο Τσίπρας αρνείται να κάνει τον παιδονόμο και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης – Μπουρδουκλώματα στο ΠΑΣΟΚ

Καλημέρα σας

Ευτυχώς που τελειώνει αυτή η προεκλογική αντιπαράθεση στον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλιώς, αν κρατούσε ακόμα λίγες μέρες ή βδομάδες, θα είχαμε μαλλιοτραβήγματα και οδομαχίες.

Εδώ σχεδόν άρχισαν να πλακώνονται στην Αυγή και το ραδιόφωνο stokokkino 105.5, σε βαθμό που θα αναγκαστεί να παρέμβει, λέει, η… επιθεώρηση εργασίας! Κάποιοι μίλησαν για προγραφές εάν βγει ο Κασσελάκης – χωρίς να έχει δώσει δικαίωμα για κάτι τέτοιο ο άνθρωπος – και άνοιξε ο ασκός του Αιόλου.

Δεν σας λέω για τα όσα εκτοξεύονται

από τα δύο στρατόπεδα σε βάρος των αντιπάλων.

Οφείλω πάντως να σας εξομολογηθώ ότι δεν μου έκανε καλή εντύπωση η δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου πως η προσφώνηση που της απηύθυνε στον ενικό και με το μικρό της όνομα ο Στέφανος Κασσελάκης εμπεριείχε κάτι υποτιμητικό, ακόμα και σεξιστικό.

Δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση ότι υπάρχει τέτοιο θέμα.

Μιλάμε για κανονικά πράγματα (ο ενικός, το μικρό όνομα), που προκύπτουν μέσα σε μία κοινή πολιτική δραστηριότητα, ειδικά ενός κόμματος της Αριστεράς – δεν είμαστε και στους αριστοκρατικούς κύκλους της Γαλλίας, όπου μιλάνε όλοι στον πληθυντικό, ακόμα και τα παιδιά προς τους γονείς!

Με αφορμή αυτό το περιστατικό, αλλά και με όσα γίνονται τα τελευταία δυο τρία 24ωρα στη μάχη της διαδοχής, πιάνω «σήματα» έντονης δυσφορίας και ανησυχίας για την εικόνα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και ακούω κάποιους έμπειρους και γνώστες της ιστορίας της Αριστεράς, που εκτιμούν ότι δύσκολα οι αντιμαχόμενες πλευρές θα παραμείνουν υπό κοινή πολιτική στέγη την επόμενη ημέρα.

Διάσπαση δηλαδή – η λέξη δεν είναι καθόλου ταμπού για τους συντρόφους. Δεν αντέχει η μία την άλλη, είναι τέτοιο το ψυχικό χάσμα.

Το εάν και πώς θα επουλωθεί είναι βασανιστικό ερώτημα, αλλά μάλλον έχει αρνητική απάντηση.

Και βέβαια, μην περιμένετε όλα αυτά να γίνουν εν… ευθέτω χρόνο. Αυτά γίνονται γρήγορα, σχεδόν ακαριαία. Σαν χτύπημα κόμπρας…

Πρέπει να σας ενημερώσω ότι στο μεταξύ οι πιέσεις από στελέχη προσκείμενα στην πλευρά Αχτσιόγλου προς τον Τσίπρα να παρέμβει στη μάχη διαδοχής, έπεσαν στο κενό.

Υποθέτω ότι ο Αλέξης ούτε καν το σκέφτηκε να ακούσει αυτές τις προτροπές. Μεγάλα παιδιά είναι, σου λέει, ας τα βρουν μόνα τους. Δεν είναι δα και παιδονόμος, όπως θέλουν να τον εμφανίσουν.

Ό,τι είχε να πει, το είπε με τη σιωπή του…

Ως προς αυτή καθαυτή την εκλογική διαδικασία τώρα, αναμένεται να αυξηθεί η συμμετοχή. Και οι δύο πλευρές τα δίνουν όλα, ιδίως όμως της Αχτσιόγλου προσπαθεί μανιωδώς να συγκεντρώσει δυνάμεις πάνω από τις κάλπες για να αλλάξει τους δυσμενείς συσχετισμούς της πρώτης Κυριακής.

Οι του Κασσελάκη όμως, έχουν τον αέρα της νίκης και όσο να ‘ναι, τον συγκινούν τον κόσμο με το δέλεαρ της μεγάλης αλλαγής στο κόμμα.

Μου λένε ότι σε μέτρηση εταιρίας, που δικαιώθηκε με την πρόβλεψή της για την πρώτη Κυριακή, η διαφορά όχι απλά διατηρείται, αλλά αυξάνεται κιόλας. Όμως όλα αυτά είναι ευρήματα, που πρέπει να αποδειχθούν στην πράξη.

Οφείλω να σημειώσω επίσης ότι αρχίζω να βλέπω νευρικές και σπασμωδικές αντιδράσεις από γαλάζια στελέχη και υπουργούς στην προοπτική να κερδίσει ο Κασσελάκης.

Πράσινα μπουρδουκλώματα

Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ ασχολείται με τις εκλογές του και ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες για τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ, το ΠΑΣΟΚ ανακαλύπτει νέους τρόπους για να μπουρδουκλωθεί μόνο του.

Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεται καμία, μα καμία, βοήθεια σε αυτό.

Οι διαφωνίες που παρατηρούνται στο εσωτερικό του για τις ρυθμίσεις του εργασιακού νομοσχεδίου, παραλίγο να τινάξουν τα πάντα στον αέρα.

Βλέπετε, υπήρχε η άποψη ότι κάποιες αμφιλεγόμενες διατάξεις για τις οποίες η Χαριλάου Τρικούπη έχει σφοδρές αντιρρήσεις, θα έπρεπε το Κίνημα να είναι πιο… διαλλακτικό.

Λέγεται ότι αυτή η διαφορά στις προσεγγίσεις, βάθυνε ακόμα περισσότερο το χάσμα ανάμεσα στον Νίκο Ανδρουλάκη και κάποιους βουλευτές και στελέχη.

Κακό χωριό οι πολλές και διαφορετικές απόψεις…

Διαβάστε επίσης:

Το ερώτημα του β’ γύρου στον ΣΥΡΙΖΑ: Ανατρέψιμη ή όχι η διαφορά των 10 μονάδων; Τι λένε τα δύο επιτελεία και το παράδειγμα… Μητσοτάκη!

Η Χάγη όλο και πιο κοντά – Ποιος θέλει να εμπλέξει τον Τσίπρα και τι λένε τα γκάλοπ για ΣΥΡΙΖΑ

Ερωτήματα για την τραγωδία στη Λιβύη, απορίες για ένα video της Έφης και πώς ο Κασσελάκης μπερδεύει το ΠΑΣΟΚ

Keywords
Τυχαία Θέματα