Ο Τσακαλώτος και ο... pro bono φιλέλληνας Γκλεν Κιμ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιδιαίτερα φειδωλός εμφανίστηκε στη Βουλή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για τον σύμβουλο του Γιάνη Βαρουφάκη Γκλεν Κιμ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη.

Ο υπουργός επιβεβαίωσε ότι το υπουργείο Οικονομικών συνεργάζεται με το γραφείο του Γκλεν Κιμ χωρίς, ωστόσο, να δώσει περισσότερα στοιχεία για το ύψος της αμοιβής του αλλά και για το περιεχόμενο της συνεργσίας των δυο πλευρών. Τόνισε όμως ότι ο Γκλεν Κιμ

εργάστηκε pro bono (που σημαίνει δωρεάν και κατόπιν υπέγραψε σύμβαση).

«Δεν είναι σπάνια πρακτική κάποιοι να δουλεύουνε pro bono και μετά να παίρνουν σύμβαση και δεν είναι σπάνιο κάποιοι να αγαπούν μια χώρα και να θέλουν να την βοηθήσουν», δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, υψώνοντας «ασπίδα προστασίας» στον Γκλεν Κιμ. Όπως σημείωσε μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών «αισθάνομαι πολλές φορές ότι έχω απέναντί μου περισσότερους και με περισσότερα όπλα. Να μην σας πω τι συμβούλους έχει το ΔΝΤ. Αισθάνομαι πολλές φορές ότι η απέναντι πλευρά έχει περισσότερα όπλα», εντάσσοντας με αυτό τον τρόπο τον Γκλεν Κιμ ως ένα από τα «όπλα» της κυβέρνησης απάναντι στο ΔΝΤ.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σημείωσε ακόμα ότι το γραφείο του Γκλεν Κιμ, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι αποτελεί δικό του σύμβουλος και όχι του πρωθυπουργού «αν και έχει βοηθήσει και τον πρωθυπουργό», όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, έχει τεράστια εμπειρία σε πολλά ζητήματα στις κεφαλαιαγορές και τον συμβουλεύει σε δύσκολα ζητήματα, όπως ανακεφαλαιοποίηση, κόκκινα δάνεια αλλά και διαπραγμάτευση για το χρέος.

«Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο αυτός ο φιλέλλην δούλεψε δωρεάν για το ελληνικό δημόσιο; Αν είναι έτσι, θα το πιστέψω. Να τον χρησιμοποιήσουν και άλλα υπουργεία. Θα κερδίσουμε πολλά λεφτά έτσι», ήταν το σχόλιο του Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος επέκρινε σφοδρά τον Ευκλείδη Τσακαλώτο λέγοντας ότι δεν απάντησε σε κανένα από τα συγκεκριμένα ερωτήματα που έθεσε στην ερώτηση του.

Ευκλείδης ΤσακαλώτοςΓιάνης ΒαρουφάκηςΓκλεν ΚιμσύμβουλοςΚορεάτηςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα