Ο Τραμπ θα κόβει τη χρηματοδότηση στις πόλεις που δεν τον υπακούν

ΚΟΣΜΟΣ

Ο επικεφαλής του προσωπικού του Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος θα κόβει την κρατική χρηματοδότηση στις πόλεις που προστατεύουν τους μετανάστες, γράφει ο Independent.

Ο Reince Priebus, ο οποίος τοποθετήθηκε στη συγκεκριμένη θέση την προηγούμενη εβδομάδα, είπε στο CNN ότι οι πόλεις που αγνοούν τον ομοσπονδιακό νόμο δεν θα πρέπει να αναμένουν την κυβέρνηση να τις βοηθάει με κάθε τρόπο. Μία σειρά δημάρχων μεγάλων πόλεων των

ΗΠΑ έχουν υποσχεθεί ότι θα προστατεύσουν τους μετανάστες από τις απειλές του Τραμπ για απέλαση.

Νέα Υόρκη, Σικάγο, Σίατλ, Νιου Τζέρσει και Φιλαδέλφεια, έχουν υποσχεθεί ότι θα γίνουν «πόλεις-άβατο» και θα αντισταθούν στις προσπάθειες του Τραμπ να εκπληρώσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις για απέλαση όσων μεταναστών δεν είναι νόμιμα στις ΗΠΑ και όσους έχουν στο μητρώο τους μία καταδίκη.

Ο Δήμαρχος του Λος Άντζελες είπε ότι η πόλη του θα γίνει «πόλη-άβατο» και δεν θα δώσει την εντολή στην αστυνομία να συλλαμβάνει μετανάστες εκτός κι αν υποχρεωθεί από δικαστήριο.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο Τραμπ υποσχέθηκε ότι θα δώσει τέλος στις «πόλεις-άβατο», όπως τις αποκάλεσε και θα παρακρατήσει εκατομμύρια δολάρια χρηματοδότησης σε όσες αδιαφορούν για τις επιθυμίες του.

Ο Priebus επιβεβαίωσε την προεκλογική υπόσχεση τονίζοντας ότι «η ιδέα μιας πόλης, η οποία αγνοεί τον ομοσπονδιακό νόμο και στη συνέχεια ζητάει από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση βοήθεια είναι ασυνεπής στάση. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι οι άνθρωποι που μας βλέπουν, θα θεωρήσουν καλή ιδέα μία πόλη να δίνει αμνηστία σε όλους τους πρόσφυγες και να αγνοεί τον ομοσπονδιακό νόμο και μετά να λέει, τώρα δώσε μου 500 εκατ. δολάρια. Όχι αυτός δεν είναι ο τρόπος με τον οποίο η ζωή προχωράει» είπε ο προσωπάρχης του Τραμπ.

«Η διοίκηση του Τραμπ θα εξετάσει το θέμα και νομίζω ότι θα προχωρήσει σε λύσεις κάποιων από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα» πρόσθεσε.

Ο όρος πόλεις-άβατο, αναφέρεται στις πόλεις που δεν συνεργάζονται με την υπηρεσία μετανάστευσης και για παράδειγμα δεν ενημερώνουν εάν ένας μετανάστης πρόκειται να απελευθερωθεί από την επιτήρηση. Στις ΗΠΑ περίπου 300 διοικητικές περιφέρειες θεωρούνται ότι έχουν ένα τέτοιο στάτους.

Αν και πολλές πόλεις θεωρούν ότι ο όρος είναι παραπλανητικός επειδή πολλοί μετανάστες μπορεί να απελαθούν σε αυτές τις περιφέρειες με βάση τους ομοσπονδιακούς νόμους.

Επιμέλεια: Κυριάκος Αργυρόπουλος

Τραμπμετανάστες ΗΠΑαπέλαση μεταναστώνχρηματοδότηση πόλεων ΗΠΑHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα