Ο Τραμπ δεν πολυενδιαφέρεται να ενημερωθεί για απόρρητα θέματα και τις διεθνείς εξελίξεις

ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει λάβει δύο ενημερώσεις με απόρρητες πληροφορίες από την εκλογή του στις 8 Νοεμβρίου. Ωστόσο, η συχνότητα των ενημερώσεων αυτών για απόρρητα θέματα κρίνεται χαμηλή, σε σύγκριση με τις ενημερώσεις που είχαν οι προκάτοχοι του στο στάδιο αυτό της μεταβίβασης της εξουσίας, σύμφωνα με τις απόψεις Αμερικανών αξιωματούχων που επικαλείται η εφημερίδα “The Washington Post.”

Μία ομάδα αναλυτών σε θέματα πληροφοριών έχει συγκροτηθεί προκειμένου να ενημερώνει καθημερινά

τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ αναφορικά με τις διεθνείς εξελίξεις, αλλά και τις απειλές ασφάλειας στο χρονικό διάστημα που έχει μεσολαβήσει από την προεδρική εκλογή του.

Από την άλλη μεριά, ο εκλεγμένος αντιπρόεδρος Μάικ Πενς έχει προβλέψει χρόνο στο πρόγραμμά του, σχεδόν για την καθημερινή ενημέρωσή του, σύμφωνα με τους ίδιους αξιωματούχους.

Ωστόσο, οι αξιωματούχοι που εμπλέκονται στη μεταβατική ομάδα διακυβέρνησης του Τραμπ, ήταν προσεκτικοί ως προς τη σημασία των παραπάνω ενημερώσεων, τονίζοντας ότι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος ασχολείται αποφασιστικά με τη συγκρότηση της διακυβέρνησης του, ενώ η ανάληψη καθηκόντων στις “θέσεις-κλειδιά” για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ αποτελεί άμεση προτεραιότητά του.

Αρκετοί είναι αυτοί στην Ουάσιγκτον που χαρακτηρίζουν ως επιπρόσθετη “ένδειξη αδιαφορίας” την περιορισμένη διαθεσιμότητα του Τραμπ για την ενημέρωσή του σε διεθνή ζητήματα και απειλές ασφάλειας, καθώς ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει προηγούμενη εμπειρία διαχείρισης τέτοιων ζητημάτων. Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν την “απορριπτική στάση” του Τραμπ έναντι των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος που λαμβάνει καθημερινά διαβαθμισμένη ενημέρωση ασφάλειας, στο ίδιο επίπεδο με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε ότι η διάθεση καθημερινού χρόνου για την παρακολούθηση μιας τέτοιας διαδικασίας θα βοηθήσει τον Τραμπ να διευρύνει την αντίληψή του για τις παγκόσμιες εξελίξεις. “Ο Τραμπ θα πρέπει να εξοικειωθεί με πολλά θέματα,” δηλώνει ο ίδιος αξιωματούχος.

Ωστόσο, ο Ντέβιν Νουνς, Ρεπουμπλικάνος και μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων από την Καλιφόρνια, που προεδρεύει στην αρμόδια επιτροπή του σώματος για τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και είναι μέλος της μεταβατικής ομάδας διακυβέρνησης του Τραμπ, απορρίπτει την κριτική. Ο Νουνς δηλώνει ότι ο Τραμπ δίνει μεγάλη προσοχή στα ζητήματα ασφάλειας, ακόμη κι όταν συναντάται με διεθνείς ηγέτες ή ασχολείται με τη στελέχωση της κυβέρνησής του.

Τραμπ. εκλογές ΗΠΑHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα