Ο τουρκικός στρατός εισβάλλει στη Συρία (Photo- Video)

ΚΟΣΜΟΣ

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης τουρκικά άρματα μάχης μαζί με δυνάμεις της συμμαχίας κατά του Ισλαμικού Κράτους εισέβαλαν στην Συρία με στόχο να εκκαθαρίσουν την περιοχή της Τζαραμπλούς από δυνάμεις των τζιχαντιστών. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Τουρκικού Επιτελείου οι χερσαίες τουρκικές δυνάμεις συνοδεύονταν και από εναέρια ενίσχυση μέσα από την παρουσία F16, ενώ βάσει των όσων μεταδίδονται, μέχρι στιγμής δεν έχουν ξεκινήσει στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ΝΤV οι Ειδικές Δυνάμεις της Τουρκίας, οι Μπορντό Μπερελί,

έχουν εισέλθει στη Συρία με 20 τανκ, ενώ όπως μεταδίδει η εφημερίδα Χουριγιέτ, πρώτος στόχος των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι να ανοίξουν ένα διάδρομο εισόδου στην περιοχή για τις συμμαχικές δυνάμεις.

Την στρατιωτική επιχείρηση των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων ανακοίνωσε επίσημα και ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), ο οποίος αποτελείται από δυνάμεις που μάχονται κατά του καθεστώτος Άσσαντ στη Συρία.

Νωρίτερα είχε είχε γίνει γνωστό πως τουρκικά άρματα μάχης προσεγγίζουν τα σύνορα με τη Συρία, ενώ τα ξημερώματα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, αλλά και αεροσκάφη της διεθνούς συμμαχίας υπό τις ΗΠΑ, πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές κατά στόχων του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία.

Την ίδια στιγμή την Άγκυρα επισκέπτεται ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος Τζό Μπάιντεν.

ΤουρκίαΣυρίαστρατόςεισβολήHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα