Ο Θεοδωράκης για τις διεργασίες με το ΠΑΣΟΚ: Είναι υποχρέωσή μας να κάνουμε αυτό το διάλογο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για τις χθεσινή συνάντηση με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, μίλησε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Το Βήμα. Ο πρόεδρος του Ποταμιού υποστήριξε ότι έχει ξεκαθαρίσει πως «δεν διατίθεται για να επανενώσει το ΠΑΣΟΚ. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει να επιστρέψουμε σε σχήματα του παρελθόντος. Αυτό που μας ενδιαφέρει όμως, είναι να δούμε στην κοινωνία πόσος κόσμος αναζητάει κάτι μεγάλο, έξω

από μας και έξω από τα υπάρχοντα σχήματα» ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Αυτό λοιπόν που είπα στην κυρία Γεννηματά είναι ότι είναι υποχρέωσή μας να κάνουμε ένα διάλογο για τα προβλήματα που έχει η χώρα και να δούμε αν οι λύσεις που προτείνουμε, εμείς, αυτοί, συγγενεύουν. Αυτό είναι το ένα και αν αυτές οι λύσεις που προτείνουμε δελεάζουν και άλλο κόσμο, αν αυτός ο κόσμος είναι πολύς, θα έρθει, θα μπει σε αυτή την κουβέντα και θα υποχρεώσει και εμάς, ως μειοψηφίες πια, να ακολουθήσουμε τις επιλογές του. Αυτή είναι η λογική μου» είπε ο πρόεδρος του κόμματος.

«Το τρίτο κόμμα στη Βουλή, δεν κερδίζει κάτι. Δεν κερδίζει κάτι η αξιωματική αντιπολίτευση. Κερδίζει, τα υπόλοιπα. Αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας, θα είναι ένα δώρο προς το ΣΥΡΙΖΑ, γιατί θα μειωθούν οι αρχηγοί που θα μιλούν και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι που θα μιλούν και οι βουλευτές που θα υπογράφουν ερωτήσεις και θα μιλούν. Η ένωση των δυνάμεων δεν προσδίδει κάτι πέρα από το ονόρε, να πεις «α, παιδιά, αντί για 11, είμαστε 20». Πέρα από αυτό, δεν κερδίζει κάτι η Δημοκρατία» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι στόχος είναι η συγκρότηση του Κοινοβουλίου του Κέντρου.

«Αυτή η επιτροπή των 20-25 ανθρώπων, θα πρέπει να έρθει σε επαφή με πάρα πολύ κόσμο, με Δημάρχους, με ανθρώπους που έχουν δράσει στην Αυτοδιοίκηση, με ανθρώπους που δρουν σε επιχειρήσεις. Αυτός ο κόσμος λοιπόν, να συγκροτήσει ένα μεγαλύτερο σώμα, που εμείς το λέμε Κοινοβούλιο του Κέντρου, για να γίνει κατανοητό και θα γίνει κατανοητό και από εσάς, ότι, ρε παιδιά, εδώ υπάρχει μια άλλη Ελλάδα, υπάρχει ένας προοδευτικός χώρος που υπερασπίζεται τις προοδευτικές αλλαγές και δεν είναι ΠΑΣΟΚ, δεν είναι Ποτάμι, άρα δεν είναι υποχρέωση του Θεοδωράκη, της Γεννηματά να κάνουν πίσω, να βγει αυτός ο κόσμος μπροστά; Θα φανεί μέσα στους επόμενους μήνες, δηλαδή δεν θα περιμένουμε το 2017. Εγώ θέλω να αποδειχθεί και μπορεί να αποδειχθεί, αλλά θέλω να αποδειχθεί, ότι αυτή η συζήτηση για το νέο και το μεγάλο συγκινεί ένα μεγάλο μέρος της Ελληνικής κοινωνίας».

Για το θέμα των εκλογών ο Σταύρος Θεοδωράκης υποστήριξε ότι «ο κ. Τσίπρας και οι 153 του και ο κ. Καμμένος, ό,τι και να τους κάνει, θα παραμείνουν στη Βουλή ενωμένοι. Πιστεύω δηλαδή ότι κάνουν παιχνίδια επικοινωνιακά κάθε τόσο οι 53 (του ΣΥΡΙΖΑ), οι πέντε του Καμένου... Η χώρα να σέρνεται, αλλά η κυβέρνηση να μην πέφτει, εγώ δεν λέω ότι η κυβέρνηση θα πάει τη χώρα μπροστά, λεω ότι η χώρα θα σέρνεται, αλλά πιστεύω ότι τις εκλογές θα προσπαθήσει ο κ. Τσίπρας να τις αποφύγει και το 2016 και πιθανόν και το 2017, αλλά να ξέρετε - και προσέξτε το, γιατί σε λίγες από τις προβλέψεις μου είμαι έξω - ότι αυτή η Βουλή, θα αλλάξει τον εκλογικό νόμο και θα υπάρξει συμμαχία 2/3».

ΘεοδωράκηςΓεννηματάΠΑΣΟΚποτάμιHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα