Ο Ρίγκαν «πουλάει» ακόμα…

ΚΟΣΜΟΣ

Ένα κομμάτι από το Τείχος του Βερολίνου ή ένα ζευγάρι καουμπόικες μπότες που ανήκαν στον εκλιπόντα πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρίγκαν πουλήθηκαν 10 φορές υψηλότερα της εκτιμώμενης αξίας τους σε μια δημοπρασία στη Νέα Υόρκη, όπου συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 5,7 εκατομμύρια δολάρια.

Οι υπεύθυνοι του οίκου δημοπρασιών Christie's δήλωσαν σήμερα ότι 1.200 και πλέον άνθρωποι από ολόκληρο τον κόσμο συμμετείχαν στην δημοπρασία διάρκειας

2 ημερών με αντικείμενα από την ιδιωτική συλλογή του Ρόναλντ και της Νάνσι Ρίγκαν.

Ένα κομμάτι του Τείχους του Βερολίνου μήκους 63 εκατοστών, καλυμμένο από γκράφιτι, πάνω στο οποίο είχε υπογράψει ο πρώην πρόεδρος πουλήθηκε έναντι 277.500 δολαρίων σε έναν άγνωστο αγοραστή. Η τιμή του αναμενόταν ότι θα έφθανε στα 20.000 δολάρια.

Αυτό το κομμάτι τοίχου θεωρείται ότι είχε ιδιαίτερη σημασία λόγω της ομιλίας που εκφώνησε ο Ρίγκαν το 1987 στο Δυτικό Βερολίνο, όπου κάλεσε τον ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ να «γκρεμίσει αυτό το Τείχος».

Η Νάνσι Ρίγκαν απεβίωσε τον Μάρτιο σε ηλικία 94 ετών, 12 χρόνια μετά τον θάνατο του Ρόναλντ Ρίγκαν, ενός εκ των πλέον λαοφιλών Αμερικανών προέδρων.

Τα προσωπικά τους αντικείμενα πουλήθηκαν από την οικογένεια με στόχο τα χρήματα να δοθούν στο Προεδρικό Ίδρυμα Ρόναλντ Ρίγκαν και μια βιβλιοθήκη στην Καλιφόρνια.

Οι καουμπόικες μπότες του Ρίγκαν, ένα δώρο από τον πρωταγωνιστή των ταινιών γουέστερν, ηθοποιό Ρεξ Άλεν, πουλήθηκε για το ποσό των 199.500 δολαρίων κι ενώ η τιμή που υπολογιζόταν για την πώλησή της ήταν στα 20.000 δολάρια, ενώ στα 319.500 δολαρία δημοπρατήθηκε ένα δακτυλίδι του οίκου Bulgari, διακοσμημένο με διαμάντια, ζαφείρια και ρουμπίνια κι εμπνευσμένο από την αστερόεσσα σημαία των ΗΠΑ. Το φόρεσε η Νάνσι Ρίγκαν την 4η Ιουλίου του 1986.

«Η ανταπόκριση της αγοράς στην πώληση αυτής της συλλογής ορόσημο ήταν αξιοσημείωτη, με τα συνολικά αποτελέσματα να υπερβαίνουν κατά πολύ τις προσδοκίες πριν από την πώληση» δήλωσε ο Μπρουκ Χέιζελτον, πρόεδρος της Christie's America.

Η δημοπρασία συνεχίζεται διαδικτυακά έως την 28η Σεπτεμβρίου.

ΡίγκανδημοπρασίαChristie'sHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα