Ο Πούτιν ακυρώνει την ομιλία στο τέλος του έτους για πρώτη φορά

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα παραχωρήσει την παραδοσιακή συνέντευξη τύπου για το τέλος του έτους για πρώτη φορά εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία, καθώς τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να χάνουν έδαφος στην Ουκρανία.

«Όσο για την ετήσια συνέντευξη Τύπου, ναι, δεν θα γίνει πριν από την Πρωτοχρονιά», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ τη Δευτέρα, προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος αναμένεται να μιλήσει με δημοσιογράφους, επίσης κατά τη διάρκεια επισκέψεων στο εξωτερικό.

Δεν έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία για την πρωτοχρονιάτικη ομιλία του Πούτιν

στο έθνος, πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Η ετήσια εκδήλωση στο παρελθόν διαρκούσε για ώρες, προσφέροντας στον Πούτιν την ευκαιρία να επιδείξει την κυριαρχία του στην πολιτική και την εξουσία του σε ζωντανή μετάδοση της κρατικής τηλεόρασης. Η εκδήλωση είχε συχνά εορταστική ατμόσφαιρα, με τους δημοσιογράφους να κρατούν πινακίδες για να τραβήξουν την προσοχή του Πούτιν. Ωστόσο, οι ερωτήσεις έκπληξη ήταν κάτι σπάνιο.

Putin to skip marathon annual news conference amid Ukraine war setbacks https://t.co/qaTkTWd2AG pic.twitter.com/pJtKM0YONC

— The Hill (@thehill) December 12, 2022

Ο Πούτιν, ο οποίος έκλεισε τα 70 τον Νοέμβριο, βρίσκεται επίσης στο επίκεντρο έντονων εικασιών για την υγεία του – και εθεάθη να ταλαντεύεται στην κάμερα σε δημόσια εμφάνιση νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Οι βοηθοί του έχουν επανειλημμένα αρνηθεί ότι έχει προβλήματα.

Τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν οπισθοδρομήσεις στην Ουκρανία. Το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε σήμερα ότι η Ουκρανία έχει απελευθερώσει περίπου το 54% του εδάφους που κατέλαβαν οι ρωσικές δυνάμεις από τις 24 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: Επίθεση με τσεκούρι μέσα σε σούπερ μάρκετ – Τρεις τραυματίες

Δήλωση στήριξης φον ντερ Λάιεν σε Σχοινά μέσω του εκπροσώπου της Κομισιόν

Qatargate: Κατασχέθηκαν 150.000 ευρώ στο σπίτι της Εύας Καϊλή και τεράστιο ποσό σε βαλίτσα

Keywords
Τυχαία Θέματα