Ο Πλεύρης για ευρωβουλευτής, η αλλαγή με Σπυράκη, ο τοπικιστής Τριαντόπουλος, η θεατής αστυνομία και οι ελιγμοί του Ηλιόπουλου

Καλημέρα σας.

Το έχουν πάρει βαριά εκεί στο Μαξίμου όλο αυτό με την… πασοκοποίηση του ευρωψηφοδελτίου.

Βλέπετε, με βάση τις μέχρι τώρα συζητήσεις και ανακοινώσεις, τα νέα πρόσωπα της λίστας είναι κυρίως από τα κεντροαριστερά. Με χαρακτηριστικά παραδείγματα την Εύη Χριστοφιλοπούλου και τον Πύρρο Δήμα. Ακόμα και ο Γιώργος Αυτιάς δεν λογίζεται για δεξιός, δεξιός που λέμε.

Και δεν μετράω τον Δημήτρη Τσιόδρα, διότι πλέον δεν είναι μεταγραφή, καίτοι προέρχεται από την κεντροαριστερά.  

Κάθισαν κάτω λοιπόν

στο πρωθυπουργικό επιτελείο, τα μέτρησαν, τα ζύγισαν και άρχισαν να αναζητούν και κάνα… δεξιό, μπας και επέλθει μία κάποια ισορροπία.

Είπαμε, το «κεντροδεξιά» έχει και το «δεξιά» μέσα, όχι μόνο το «κέντρο».

Η ιδέα περί Φαήλου Κρανιδιώτη, όπως έπεσε (ουδείς είναι σίγουρος από πού), έτσι έφυγε…

Εξετάστηκαν όμως οι προτάσεις για τον στρατηγό (ε.α.) Κωνσταντίνο Φλώρο και τον πρώην υπουργό, πάλι εκ του στρατού, Αλκιβιάδη Στεφανή.

Αλλά μετρήθηκαν και φάνηκε ότι δεν περπατούσαν – τουλάχιστον όχι όσο περίμεναν. Κάπως σα… σημειωτόν πήγαιναν στα μυστικά γκάλοπ.

Και έτσι, επιστρατεύτηκε ένα μεγάλο όνομα από την κοινοβουλευτική ομάδα: Ο Θάνος Πλεύρης!

Θεωρείται ότι μπορεί να συσπειρώσει δεξιούς ψηφοφόρους – μέχρι και… «καραδεξιούς» θα έλεγα – έχει την οργανωτική ικανότητα να οργώσει την Ελλάδα, αλλά και το πολιτικό, επικοινωνιακό εκτόπισμα να σηκώσει το βάρος των τηλεοπτικών συγκρούσεων, άρα είναι δυνατή υποψηφιότητα.

Το ένα είναι αν θέλει και ο ίδιος. Και το άλλο ερώτημα είναι γιατί να μην θέλει;

Στην εσωτερική πολιτική σκηνή υπουργείο δεν (ξανα)βλέπει. Τουλάχιστον αυτό λένε έγκυρες κυβερνητικές πηγές.

Ενώ η ευρωβουλή έχει και τη φινέτσα της, τα ταξίδια της, τον υψηλό μισθό, ε πώς;

Οι κινήσεις στη γαλάζια λίστα

Αφού είμαστε στα της ευρωβουλής, κάνω ένα update στην ενημέρωση.

Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου είναι όλο και πιο κοντά στην έξοδο από τη λίστα. Αγρανάπαυση μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα με τα ανυπόμονα email και βλέπουμε.

Τουναντίον επιβεβαιώνεται ότι η Μαρία Σπυράκη, παρά την αρχική εντύπωση/εκτίμηση, πρέπει να ομολογήσω, πρέπει να θεωρείται «εντός».

Για τον Κεφαλογιάννη είναι ανοιχτό ακόμα.

Στο στόχαστρο ο Τριαντόπουλος

Κάτι θέματα στο μεταξύ έχουν προκύψει στην κυβέρνηση.

Τα οποία απασχολούν έντονα το Μαξίμου. Και λογικά.

Βλέπετε δεν είναι και το καλύτερο πράγμα στον κόσμο οι βουλευτές μίας περιοχής και είναι έξαλλοι με έναν υφυπουργό για κάποιες επιλογές του.

Ο λόγος για τη Θεσσαλία και γαλάζιους βουλευτές, που εκλέγονται σε Τρίκαλα, Καρδίτσα, Λάρισα, οι οποίοι εξέφρασαν την έντονη δυσφορία για τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο. Τον κατηγορούν ότι έσπευσε κι έδωσε αποζημιώσεις πρώτα στους παραγωγούς του νομού του, τη Μαγνησία. Πλήρωσε, λένε, ακόμα και για μήλα που είχαν ήδη… πουληθεί – μόνο κατεστραμμένα δηλαδή δεν ήταν. Και βέβαια, «έριξε» τους άλλους νομούς για χάρη του δικού του.

Ωραία, έξυπνα φιντάνια, βγάζουν εκεί στο Βόλο, όπως φαίνεται…

Αστυνομία θεατής

Το άλλο θέμα είναι ο τρόπος που αντιμετώπισε η αστυνομία τους βανδαλισμούς σε σχολικά λεωφορεία και αυτοκίνητα στου Ζωγράφου. Από κουκουλοφόρους που έκαναν ολονύκτιο πάρτι στην Πανεπιστημιούπολη παρακαλώ.

Το πώς έδωσε άδεια για το πάρτι ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Γεράσιμος Σιάσος είναι ένα μεγάλο ερώτημα.

Όμως υπάρχει απορία (τουλάχιστον), για το πώς (δεν) έδρασε η αστυνομία. Η οποία είχε μοιράσει νωρίτερα… κλήσεις σε σταθμευμένα οχήματα, ώστε να τα πάρουν από το σημείο οι οδηγοί. Όπερ σημαίνει ότι οι αστυνομικοί γνώριζαν ότι μπορεί να γίνει ο χαμός, αλλά δεν τον απέτρεψαν.

Το θέμα συζητήθηκε εν μέσω ανησυχίας και δυσφορίας στον πρωινό καφέ της Παρασκευής στο Μαξίμου.

Και υπήρξε συμφωνία στη διατύπωση που έκανε κάποιος ότι μπορεί ο Έβρος να είναι ασφαλής, αλλά η περιοχή του Ζωγράφου όχι!

Οι ελιγμοί του Όθωνα και η… αγωνία της Πόπης

Άνω κάτω τους έχει κάνει στον ΣΥΡΙΖΑ ο Όθωνας Ηλιόπουλος.

Ο καθηγητής είναι να παραιτηθεί εδώ και καιρό. Συμφωνημένος χρόνος βέβαια δεν υπάρχει. Αλλά αυτό είναι δεδομένο και γι’ αυτό άρχισαν οι επαφές με τους επιλαχόντες του ψηφοδελτίου επικρατείας, μήπως κατάφερνε ο Κασσελάκης να μπει στη Βουλή.

Και ενώ είχε ειπωθεί ότι θα μπορούσε να παραιτηθεί στα τέλη αυτής της εβδομάδας, ίσως και την Πέμπτη, ο ίδιος το μετάνιωσε.

Μάλιστα είχε κυκλοφορήσει ότι στη χθεσινή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές, ετοίμαζαν πρόσκληση και για την Πόπη Τσαπανίδου, στην οποία θα καταλήξει η έδρα, από τη στιγμή που δεν γίνεται να πάει στον πρόεδρο του κόμματος.

Ο Ηλιόπουλος όμως διαμήνυσε ότι θα την κρατήσει λίγο ακόμα – άγνωστο εάν θα είναι… ώρες, μέρες ή εβδομάδες. Για παραπάνω δεν τον κόβω, να σας πω την αλήθεια.

Διαβάστε επίσης:

Η αγωνία Τζίμα και Πρετεντέρη με Κασσελάκη, η πρεμούρα Τσούνη, η Ελευθεροτυπία και το μυστήριο με τον Μανιάτη

Η απόφαση Μητσοτάκη για Ασημακοπούλου, το λάθος του Δένδια, το ντοκιμαντέρ για τον Αλέξη, η αφελής αυτοπεποίθηση του Κασσελάκη και η Αυγή

Γυναίκα για Επίτροπος Ενέργειας, οι τρεις δελφίνοι αν φύγει για έξω ο Μητσοτάκης, οι νέες γκρίνιες στο ΠΑΣΟΚ και οι…11 κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα