Ο πιο εύκολος τρόπος για να αποφευχθεί η στυτική δυσλειτουργία

ΥΓΕΙΑ

Οι άνδρες που καταναλώνουν κόκκινο κρασί και βατόμουρα και αθλούνται συχνά έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν στυτικές δυσλειτουργίες σύμφωνα με νέα έρευνα.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε φλαβονοειδή μειώνουν το ρίσκο να αντιμετωπίσει κάποιος στυτική δυσλειτουργία και αυτό έχει εφαρμογή σε περισσότερους από τους μισούς άνδρες της μέσης ηλικίας και μεγαλύτερους.

Τα τρόφιμα με την μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή είναι τα βατόμουρα, τα κεράσια, ραπανάκια και φραγκοστάφυλο όπως επίσης και το κίτρο.

Η έρευνα στηρίχθηκε πάνω σε προηγούμενη που είχε δείξει ότι η άσκηση μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο στυτικών δυσλειτουργιών. Τώρα οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η διατροφή πλούσια σε φλαβονοειδή είναι τόσο ωφέλιμη όσο το να περπατάει κάποιος πέντε ώρες την εβδομάδα. Εάν οι άνδρες συνδυάζουν τις συγκεκριμένες τροφές με άσκηση τότε μειώνουν τον κίνδυνο να εμφανίσουν στυτική δυσλειτουργία κατά 21%.

Γενικά η κατανάλωση φρούτων μειώνει τον κίνδυνο κατά 14% συμπληρώνει η έρευνα.

Η έρευνα που διενεργήθηκε από επιστήμονες του Χάρβαρντ και της Ιατρικής Σχολή του Νόριτς. Στην έρευνα που άρχισε να συγκεντρώνει δεδομένα από το 1986, πήραν μέρος 50.000 άνδρες μέσης ηλικίας οι οποίοι απαντούσαν σε ερωτήσεις κάθε 4 χρόνια. Οι άνδρες ρωτήθηκαν για την ικανότητά τους να έχουν και να διατηρούν τη στύση τους κατά τη διάρκεια του σεξ και για τις διατροφικές τους συνήθειες.

Πηγή: Independent

στυτική δυσλειτουργίαδιατροφή στυτική δυσλειτουργίαHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα