Ο Ντράγκι ενημερώνει την Ευρωβουλή για την Ελλάδα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι ενημερώνει στις 4 το απόγευμα την επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις στην ευρωζώνη.

Ο Ιταλός κεντρικός τραπεζίτης αναμένεται να δεχθεί πλήθος ερωτημάτων για τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους θεσμούς, αλλά και για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και την χορήγηση ρευστότητας προς αυτό.

Σύμφωνα με τη

γαλλική Le Monde, ο Μάριο Ντράγκι αναμένεται να αναφέρει ότι οι θεσμοί αναμένουν «επαρκείς προτάσεις» από την ελληνική κυβέρνηση, καθώς οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί μέχρι σήμερα από τις ελληνικές αρχές συνεχίζουν να αποκλίνουν από όσα ζητούν ΕΚΤ, ΕΕ και ΔΝΤ.

Όπως γράφει η εφημερίδα το μήνυμα που αναμένεται να περάσει ο Μάριο Ντράγκι είναι ότι τον Ιούνιο του 2014 η Ελλάδα βρισκόταν σε καλύτερη οικονομική κατάσταση. Αλλά σήμερα, θα δηλώσει ο Ντράγκι, χωρίς να της έχει επιβληθεί ούτε ένα επιπλέον μέτρο λιτότητας, η Ελλάδα βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση, κυρίως εξαιτίας της πολιτικής αβεβαιότητας.

Την Τετάρτη 17 Ιουνίου, κατά την εβδομαδιαία τους συνεδρίαση, η ηγεσία της ΕΚΤ θα συζητήσει για το ελληνικό ζήτημα και ίσως, αν καμία συμφωνία δεν υπάρχει στον ορίζοντα ως τότε στο Eurogroup που θα συνεδριάσει στις 18 Ιουνίου, θα δοθεί ένα σινιάλο στις αγορές.

Στο μεταξύ νωρίτερα ο Ντράγκι θα έχει γεύμα εργασίας με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αλλά όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος τύπου της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς "η Ελλάδα δεν θα είναι το θέμα της συνάντησης τους".

Μάριο ΝτράγκιEKTεπιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής ΠολιτικήςΓιούνκερΜαργαρίτης ΣχοινάςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα