Ο Ντουτέρτε «κορτάρει» την Κίνα και επαναλαμβάνει: «Ο Ομπάμα είναι π********ς γιός»

ΚΟΣΜΟΣ

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δήλωσε σήμερα ότι ελπίζει πως η επίσκεψη του προέδρου των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε στην Κίνα θα βοηθήσει αποτελεσματικά στην “ολική βελτίωση” των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, που έχουν γνωρίσει εντάσεις, εξαιτίας του ζητήματος που έχει προκύψει με τα δικαιώματα και τη διαχείριση της Νότιας Σινικής Θάλασσας.

Ο Ντουτέρτε έφτασε σήμερα στο Πεκίνο, με αντιπροσωπεία τουλάχιστον 200 επιχειρηματιών, προκειμένου να δημιουργηθούν οι πολιτικές και οικονομικές συνθήκες γι' αυτό που ονομάζει ως

“μια νέα εμπορική συμμαχία,” ενώ από την άλλη μεριά, οι σχέσεις μεταξύ των Φιλιππίνων και των ΗΠΑ, έχουν επιδεινωθεί.

Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται μήνες μετά την έκδοση απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, που δικαίωσε τις Φιλιππίνες για τη Νότια Σινική Θάλασσα, ενώ σηματοδοτεί ουσιαστική στροφή της εξωτερικής πολιτικής των Φιλιππίνων, μετά την εκλογή του Ντουτέρτε στην προεδρία της χώρας, στις 30 Ιουνίου 2016.

Σε ομιλία του προς τους Φιλιππινέζους κατοίκους της Κίνας ο Ντουτέρτε ανέπτυξε για μια ακόμα φορά την επιθετική ρητορική του απέναντι στις ΗΠΑ και τον Μπαράκ Ομπάμα. Ο Ντουτέρτε κατηγόρησε τις ΗΠΑ πως «η παρουσία τους στις Φιλιππίνες ήταν μόνο προς όφελος τους» ενώ επανέλαβε πως «Ο Ομπάμα είναι π******ς γιος». Κλείνοντας την ομιλία του είπε, απευθυνόμενος στις ΗΠΑ, «ήρθε η ώρα να πούμε αντίο».

ΝτουτέρτεΚίναΦιλιππίνεςΗΠΑΜπαράκ ΟμπάμαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα