Ο Νοέμβριος στο Βρυσάκι

Advertorial

1. Οpen Call_Ραντεβού με τον Άλλον

Βλέπεις, είπε, είναι οι Άλλοι

και δεν γίνεται Αυτοί χωρίς Εσένα

και δε γίνεται μ' Αυτούς χωρίς Εσύ

Βλέπεις, είπε, είναι οι Άλλοι

και ανάγκη πάσα να τους αντικρίσεις

η μορφή σου αν θέλεις ανεξάλειπτη να 'ναι

και να μείνει αυτή

Οδυσσέας Ελύτης

Μας φοβίζει, μας θυμώνει, μας αμφισβητεί. Μας κάνει να χαμογελάμε και να αισθανόμαστε δυνατοί. Η ιστορία μας είναι η ιστορία του Άλλου. Κι έχουμε Ραντεβού μαζί του, τον Δεκέμβριο στο Βρυσάκι.

Από τις 5 μέχρι 30 Δεκεμβρίου, εκθέσεις,

προβολές, θεατρικές παραστάσεις, performances, βιωματικά εργαστήρια, ανοικτές συζητήσεις είναι μερικές από τις δράσεις που θα φιλοξενήσουμε.

Φυσικά, είστε όλοι καλεσμένοι στο Ραντεβού μας αυτό:

Απευθύνουμε ανοικτή πρόσκληση σε καλλιτέχνες & ομάδες από όλα τα φάσματα της Τέχνης να συμμετάσχουν με τον δικό τους, η κάθε μία, τρόπο.

Απευθύνουμε ταυτόχρονα την πρόσκλησή μας σε ακαδημαϊκούς και ομάδες φοιτητών που από την σκοπιά της επιστήμης τους (Φιλοσοφίας, Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας κ.α) θα προσεγγίσουν την έννοια της Ετερότητας.

Οι συμμετέχοντες θα κριθούν από επιτροπή που θα ορίσει το artFix London και, εφόσον επιλεγούν, θα συμμετάσχουν στα σεμινάρια που διοργανώνει ο φορέας αυτός στο Λονδίνο.

Δεχόμαστε τις προτάσεις σας στο [email protected] με καταληκτική ημερομηνία την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016.

Διάρκεια κύκλου: Δεκέμβριος 2016

Για περισσότερες πληροφορίες: 2103210179

2. Open call_Το Βρυσάκι καλεί σε δράση!

Το Βρυσάκι καλεί τελειόφοιτους από τμήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Επικοινωνίας και Μarketing να αναλάβουν δράση κάνοντας την πρακτική τους άσκηση στο χώρο! Οι υποψήφιοι θα αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τις κοινωνικές δράσεις, με την οργάνωση, παραγωγή και επικοινωνία των καλλιτεχνικών δρώμενων. Μέσα από τις καθημερινές λειτουργίες του μόνιμου και ενεργού πυρήνα συντονισμού της κοινότητας, θα γνωρίσουν τη φιλοσοφία και δραστηριότητα της Εταιρείας πολιτισμού Σύνθεση.

Παράλληλα, προσκαλούμε εθελοντές με διάθεση και δημιουργικότητα να γίνουν μέλη της ομάδας μας και να ανακαλύψουν τις δυνατότητες τους στους τομείς παραγωγής και επικοινωνίας.

Για να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας, στείλτε mail στο [email protected]!

Πληροφορίες: 2103210179

3. Μαθήματα δημιουργικού χορού βασισμένου στις αρχές του Χορού της Ισιδώρας Ντάνκαν

Διδάσκει η Σάντρα Βούλγαρη. Η Σάντρα Βούλγαρη είναι απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης και του Laban Centre for Movement and Dance στο Λονδίνο. Έχει χορέψει με πολλές ελληνικές ομάδες χορού ενώ για οκτώ χρόνια υπήρξε στενή συνεργάτης της Ζουζούς Νικολούδη και της ομάδας της «Χορικά». Από το 2006 είναι μέλος της Isadora Duncan Dance Group που διευθύνει η Αμερικανίδα χορεύτρια και χορογράφος Barbara Kane. Με την Μπάρμπαρα Κέϊν έχει σπουδάσει στο Λονδίνο και στο Παρίσι τον Χορό της Ισιδώρας Ντάνκαν ξεκινώντας από το 1995.

Ο χορός της Ισιδώρας Ντάνκαν, της μεγάλης πρωτοπόρου του σύγχρονου χορού, είναι μια μοναδική μορφή χορού μέσα από την οποία ένα παιδί αλλά και ένας ενήλικας μπορούν να αναπτύξουν τον συντονισμό, τη μουσικότητα και την ελευθερία της έκφρασης. Η «σχολή» του χορού της προσφέρει την πιο φυσική εκπαιδευτική διαδικασία στους νέους ενώ στους ενήλικες η απλότητα, η ομορφιά, η ρευστότητα και συγχρόνως η ελευθερία της κίνησης που διδάσκει καλλιεργεί την αισθητική του ατόμου, την ομαδική αρμονία και απελευθερώνει την έκφραση των συναισθημάτων. Ένα από τα χαρακτηριστικά εξάλλου του Χορού της Ισιδώρας Ντάνκαν είναι η χαρά, το παιχνίδι, η κίνηση που εμπνέεται από τη φύση και τους ανεξάντλητους ρυθμούς της, η ικανότητα του να θεραπεύει το σώμα και την ψυχή.

Τα μαθήματα δημιουργικού χορού βασισμένου στις αρχές του χορού της Ντάνκαν που θα διδάξει η Σάντρα Βούλγαρη απευθύνονται σε τρεις διαφορετικές ομάδες.

Η πρώτη ομάδα απευθύνεται σε παιδιά 3 έως 5 ετών με η χωρίς τους γονείς τους, η δεύτερη σε παιδιά 6 έως 12 ετών και η τρίτη σε ενήλικες χωρίς απαραίτητη χορευτική εμπειρία.

Έναρξη Μαθημάτων: 3 Νοεμβρίου 2016

Κάθε Πέμπτη: 17.00-18.00 για παιδιά 3-5 ετών (με ή χωρίς τους γονείς τους) & 18.00-19.00 για παιδιά 6 έως 12 ετών

Κάθε Σάββατο: 10.00-11.00 για ενήλικες

Κόστος συμμετοχής: 20 ευρώ/μήνα.

Πληροφορίες: 210. 3210179

4. Θεατρικό παιχνίδι για παιδιά

Το Θεατρικό παιχνίδι είναι μια παιδαγωγική μέθοδος που συνδυάζει το παιχνίδι με την μάθηση και το θέατρο.

Τα παιδιά:

Καλλιεργούν : τη φαντασία τους, την εκφραστικότητα τους, την αυτοπεποίθηση τους, την ομαδικότητα και την συνεργασίαΜαθαίνουν : να ξεπερνούν αναστολές και φοβίες, να δημιουργούν, να παίρνουν αποφάσεις και πρωτοβουλίες.Απελευθερώνονται, χαίρονται και ψυχαγωγούνται, χρησιμοποιώντας το σώμα, το μυαλό και τις αισθήσεις τους καθώς γίνονται πρωταγωνιστές ενός κόσμου παιχνιδιού και δημιουργίας

Κάθε μάθημα αποτελείται κυρίως από δραστηριότητες θεατρικού παιχνιδιού και από πολλά διασκευαστικά παιχνίδια:

Παιχνίδια κίνησης – φαντασίαςΜουσικά παιχνίδιαΠαιχνίδια παντομίμαςΠαιχνίδια λέξεων / λόγουΠαιχνίδια γνώσεων / γρίφωνΠαιχνίδια µε ήχουΠνευματικά παιχνίδιαΠαιχνίδια παρατηρητικότηταςΠαιχνίδια ταχύτητας & αντανακλαστικώνΑσκήσεις αυτοσυγκέντρωσης και εμπιστοσύνηςΑυτοσχεδιασμοίΔραματοποίηση παραμυθιών και μύθων

Διδασκαλία: Εβελίνα Παγκράτη– ηθοποιός , δασκάλα θεατρικού παιχνιδιού. Η Εβελίνα Παγκράτη σπούδασε υποκριτική στην Δραματική σχολή ¨Μέλισσα Σχολή Τέχνης¨ της Έλντας Πανοπούλου και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής με τους: Ρέινα Εσκενάζυ, Βασίλη Θωμόπουλο, Κώστα Τσιάνο, Γιάννη Κακλέα, Θωμά Μοσχόπουλο, Αντρέα Μανωλικάκη, Άννα Βαγενά , Μπέσυ Μάλφα , Θανάση Τσαουσόπουλο, Μίμη Πλέσσα, Μιχάλη Ρέππα, Μανούσο Μανουσάκη, Κάκια Ιγερινού , Αντώνη Λαουτάρη και Εmily Berry.

Επίσης έχει κάνει σεμινάρια θεατρικού παιχνιδιού και παιδικού σωματικού θεάτρου. Έχει εργαστεί σαν δασκάλα θεατρικού παιχνιδιού ενώ έχει παίξει στο θέατρο και στην τηλεόραση.

Για παιδιά από 4 ετών

Έναρξη: Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Ημέρα & ώρα: κάθε Σάββατο 12:00 - 13:00

Κόστος σεμιναρίου: 40 €/ μήνα για 4 μαθήματα

Τόπος διεξαγωγή μαθήματος: Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης & Δράσης (Βρυσακίου 17, Πλάκα)

Πληροφορίες & εγγραφές: 210 3210179

5. Έκθεση ζωγραφικής: Ειλικρινείς νύξεις

Μια έκθεση που εκβάλει μέσα από περιήγηση αρκετών ετών σε διάφορα μέρη του κόσμου μας. Ταιριάζοντας σε μέρη με το επάγγελμα της/του ζωγράφου με την ψυχοσύνθεση της μετανάστριας και του μετανάστη ως δύο στοιχεία της ταυτότητας του καλλιτέχνη. στο πλαίσιο της σημερινής κοινωνικοπολιτικής πραγματικότητας, όπου η ανασφάλεια και η αστάθεια γίνονται το αναμενόμενο

Είναι μια προσπάθεια διά μέσου προσωπικών σημείων θέασης επαναπροσεγγίσεις της σημασίας του τεχνήματος και της καθημερινής ειλικρινής πράξης στη ζωγραφική.

It is an exhibition that flows into through a tour of many years in different places of our world. In the frame of our contemporary socio-political reality, in where insecurity an instability becoming the expected suiting perfectly in parts with the profession of artist painter, and of course with the psyche of a migrant both elements of my identity, it is an effort through personal points of view to rapprochement the importance of technique and of the everyday honest practice in painting.

Εγκαίνια: Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Διάρκεια έκθεσης: έως Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2016

Ώρες: 12.00-20.00

Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης και Δράσης. Βρυσακίου 17, Πλάκα.

Πληροφορίες: 210 3210179

6. Χορωδία: The Amber Choir Project

Η χορωδία «Amber Choir Project» καλεί τραγουδιστές και ανθρώπους με μουσική κατάρτιση σε Ακροάσεις για την συγκρότηση του δυναμικού της.

Η μεικτή χορωδία δημιουργείται για να εκτελεί και να δισκογραφεί έργα τα οποία δεν έχουν βρει πρόσφορο έδαφος στη μέχρι τώρα χορωδιακή πράξη στην Ελλάδα.

Απαραίτητες προδιαγραφές: Ανάγνωση μουσικού κειμένου, ακουστικές ικανότητες

Προαιρετικές προδιαγραφές: Σπουδές ορθοφωνίας τραγουδιού, συμμετοχή σε χορωδιακό κείμενο

Οι ακροάσεις θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 24 & 31 Οκτωβρίου 2016, ώρα 17:00 – 20:00 στο Βρυσάκι, Χώρο Τέχνης και Δράσης (Βρυσακίου 17, Πλάκα).

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6971619914// 6970308184

e-mail: [email protected]

7. Φάλουν Ντάφα

Το Φάλουν Ντάφα, γνωστό επίσης και ως Φάλουν Γκόνγκ, είναι μια αρχαία εξάσκηση νου και σώματος βασισμένη στις αρχές της αλήθειας, καλοσύνης και ανεκτικότητας. Στα αρχαία χρόνια διδάσκονταν από δάσκαλο σε μαθητή και το 1992 αναβιώθηκε στην Κίνα και από τότε εξασκείται από πάνω από 100 εκατομμύρια ανθρώπους σε πάνω από 80 χώρες. Η εξάσκηση διδάσκεται εθελοντικά όπως και στα αρχαία χρόνια. Στην Ελλάδα έγινε γνωστό περίπου το 2000.

Στην Κίνα διώκεται από το Ιούλιο του 1999 κατόπιν εντολής του τότε ηγέτη του Κόμματος Τζιανγκ Ζεμίνγκ (http://www.lifo.gr/team/gnomes/35676)

Έναρξη μαθημάτων: Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Κάθε Δευτέρα: 11.30-13.00, με ελεύθερη είσοδο

Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης και Δράσης

Βρυσακίου 17, Πλάκα

Πληροφορίες: 210 3210179

ΒρυσάκιΝοέμβριοςεκδηλώσειςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα