Ο Μητσοτάκης εξηγεί πώς θα μπαίνει ο κόσμος στα γήπεδα

Το καθεστώς που θα ισχύει στα γήπεδα όταν αυτά ανοίξουν, περιέγραψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, που συνεδρίασε το πρωί της Τετάρτης.

Όπως είπε ο ίδιος, το πλαίσιο των αλλαγών αποτελείται από νέες παρεμβάσεις αλλά και από προβλέψεις που τυπικά ισχύουν ωστόσο δεν έχουν εφαρμοστεί από τις ΠΑΕ.

Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται:

Κάμερες στα γήπεδαΆμεση καθιέρωση μητρώου με τα μέλη μιας και μόνο λέσχης ανά ΣύλλογοΗλεκτρονικό εισιτήριο που θα επιτρέπει την άμεση ταυτοποίηση του κατόχου του εισιτηρίου μέσω μιας εφαρμογής
στα κινητά.Αυτοματοποιημένο πλαίσιο διοικητικών ποινών, όποτε εντοπίζονται περιστατικά όπως ρίψη κροτίδας ή άναμμα φωτοβολίδας σε γήπεδα, τα οποία θα επισύρουν αυτομάτως ποινές διεξαγωγής αγώνων κεκλεισμένων των θυρών.

Επίσης ο πρωθυπουργός προανήγγειλε αλλαγές στην παρουσία της αστυνομίας στα γήπεδα, καθώς όπως σημείωσε «να μην αναγκαζόμαστε να ‘’καταναλώνουμε’’ σημαντικούς ανθρώπινους πόρους από την Αστυνομία κάθε Κυριακή για να εξασφαλίζουμε ότι δεν θα γίνονται επεισόδια στα γήπεδα».

Ακόμη, αναφέρθηκε στην αναβάθμιση της σχετικής έρευνας από τη Δικαιοσύνη με την Εισαγγελία να ερευνά πια στο ανώτατο επίπεδο την τυχόν διασύνδεση της βίας στα γήπεδα με τη δράση εγκληματικών οργανώσεων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέληξε πως υπάρχει μία καθολική απαίτηση να ξαναγίνουν τα γήπεδα χώροι αθλητικής άμιλλας, αλλά και αρμονικής συνάντησης όσων αγαπούν τα σπορ.

Διαβάστε επίσης:

Το δεύτερο «όχι» του Σαμαρά, ο προβληματισμός του Μαξίμου και η πλάτη του Άδωνι Γεωργιάδη

Βουλή: Νέα μετωπική σύγκρουση – Ονομαστική ψηφοφορία στην τροπολογία για τους servicers ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Χάρης Δούκας για Πανεπιστημίου: Δεν έχουμε μάθει ακόμα πόσο κόστισε, δεν πρέπει; (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκης,mitsotakis